Arkivbild.
Arkivbild. Bild: Matilda Falk

Insändarsvar: Planen är att renovera Vattenpalatset nästa år

Vattenpalatset är en gammal byggnad, den har över 30 år på nacken. Så den behöver renoveras för att hålla igång, skriver kommunstyrelsens ordförande Viktor Lundblad (M).

ANNONS
|

Till en början med så vill jag tacka för möjligheten att svara på den här insändaren Renoveringsbehovet av Vattenpalatset är känt och diverse olika renoveringar har sporadiskt skett. Vattenpalatset är en gammal byggnad, den har över 30 år på nacken. Så den behöver renoveras för att hålla i gång. Normalt sett stänger kommunen lokalerna tre veckor varje år. År 2023 gjordes det istället i sju veckor för att göra ett mer omfattande arbete. Då handlade det bland annat om ventilationssystemet, betongkonstruktionen och styr- och regleringstekniken. Normalt är det dock åtgärder som inte syns.

I budgeten för 2023 införde vi renoveringen av Vattenpalatset som ett strategiskt objekt för att kunna avsätta medel till investeringen som det innebär. I budgeten för 2024 skriver vi att Vattenpalatset ska renoveras omgående. Det gick vi även ut med i Lerums Tidning den 31 oktober när vi presenterade vår budget för år 2024. Går allt som det ska är med andra ord planen att renovera nästa år.

ANNONS

Viktor Lundblad (M)

Kommunstyrelsens ordförande

LÄS MER:Insändare: Ge alla elever i Lerums kommun gratis busskort

LÄS MER:Den politiska majoriteten satsar stort på skolan

LÄS MER:Insändare: Vattenpalatset fallerar allt mer – vad är kommunens plan?

ANNONS