Simskola vid Aspen Aspenbadet i Lerum.
Simskola vid Aspen Aspenbadet i Lerum. Bild: Ulf Börjesson

Kommunal simskola för alla!

Jag kan inte låta bli att undra varför kommunen inte går in och bekostar en del avgiften för simskola i kommunen, skriver signaturen Lotta.

ANNONS
|

På kommunens hemsida kan man läsa följande:

”Att kunna simma är viktigt för din säkerhet. Det är något som varje barn i Sverige har rätt att få möjlighet att lära sig. Det står i skolplanen.”

Lerums kommun vill alltså verkligen betona hur viktigt det är att varje barn lär sig att simma. Och självklart håller jag med! Men jag kan inte låta bli att undra varför kommunen inte går in och bekostar en del avgiften för simskola i kommunen.

”Ska simkunnighet bli en klassfråga nu?”

Som det ser ut just nu har vi ingen kommunal simskola, vilket innebär att vi föräldrar får vända oss till de simskolor som är privata och, ursäkta språket, svindyra! Att behöva betala 2 250 kronor per termin per barn är hutlöst! Jag fick lov att vända mig till Alingsås kommun, där jag fick betala mindre än hälften av priset, och vi är jättenöjda med Nolhaga Parkbad, fantastiskt fint och fräscht, och viktigast av allt, simskolan är toppen!

ANNONS

Månar om simkunniga barn

Ska simkunnighet bli en klassfråga nu? Med tanke på kommunens egna ord på hemsidan så undrar jag hur man egentligen tänkt? Andra saker, så som Garveriet för att bara nämna något, går bra att bekosta, men simkunniga barn, det har inte lika hög prioritet.

Jag har varit i kontakt med Lerums kommun angående detta, och blev hänvisad till sommarsimskolan, vilket kanske inte passar alla då man oftast har andra planer under just sommarsemestern, rätta mig gärna om jag har fel. Det enda jag vill och månar om, det är simkunniga barn, oavsett vilken ”klasstillhörighet” du har.

Lerums kommun, step up!

Lotta

LÄS MER:Ny satsning på smålokaler i Stenkullens industriområde

LÄS MER:Det här gör svarta röret i Lerum – ska leda om hela Alebäcken

LÄS MER:Bostadsområdet Aspen strand i Lerum närmare verklighet: ”Vi är glada”

ANNONS