Vi fokuserar på att nå ut till de som berörs för att höra deras förslag och åsikter, skriver  Patrik Wendeblad (S), ordförande i Namnberedningen.
Vi fokuserar på att nå ut till de som berörs för att höra deras förslag och åsikter, skriver Patrik Wendeblad (S), ordförande i Namnberedningen.

Replik: Därför annonseras inte vägnamnen

Vi fokuserar på att nå ut till de som berörs för att höra deras förslag och åsikter, skriver Patrik Wendeblad (S), ordförande i Namnberedningen.

ANNONS
|

Svar till ”Värna Lerums vägnamn – de är en del av vårt äldsta kulturarv”.

Det är roligt att höra att det finns intresse för vägnamn och jag delar åsikten att det är viktigt att föra kulturarv vidare i hur vi namnger vägar, gator och torg. Av den anledningen har Lerums kommun samhällsbyggnadsnämnd ett arbetssätt där två förtroendevalda, från majoriteten och oppositionen, tillsammans med kunniga tjänstepersoner bereder och namnger nya vägar och ser över gamla namn. Vid varje namngivelse eller namnförändring görs en övervägning bland annat utefter kulturarv. Resonemanget dokumenteras sedan i anteckningar som diarieförs och finns tillgängliga för framtida forskning.

ANNONS

Vi har än så länge inte gjort någon annonsering eller liknande av vägnamn då vi bedömt att det har varit av ringa betydelse för allmänheten. Istället fokuserar vi på att nå ut till de som berörs för att höra deras förslag och åsikter. Vi välkomnar dina idéer, det är en intressant tanke att låta fler vara delaktiga i att tycka till om vad platser och vägar ska heta. Har du som läser detta några synpunkter eller förslag på gällande gatu-/vägnamn i kommunen – Hör av dig till Komin.

Patrik Wendeblad (S), ordförande i Namnberedningen

LÄS MER:Ny bok berättar historien bakom din gatas namn

LÄS MER:Insändare: Värna Lerums vägnamn – de är en del av vårt äldsta kulturarv

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på Lerums Tidning i Appstore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på "hämta" eller "installera".
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på "öppna" för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

ANNONS