Replik: Floda station ska vara till för alla

Floda station ska vara till för alla. Vi vill, från kommunens sida, naturligtvis göra vår del för att säkerställa detta. I det arbetet vill vi dra vårt strå till stacken, skriver Viktor Lundblad (M) och Renée Bengtsson (S) i en replik.

ANNONS

Replik 2/9: Fredrik Ängdervik (MP): Jag skäms över Floda station!

Till en början med så vill jag tacka Fredrik Ängdervik för att han lyfter upp frågan om Floda station. Det är en fråga som den här majoriteten arbetat med sedan vi tillträdde vid årsskiftet och som vi håller väldigt högt med anledning av dess oerhört viktiga karaktär. Dessvärre har vi inte helt rådighet över frågan och av den anledningen tar det längre tid än vad vi hade önskat.

Sedan 15 februari, då vi besvarade en insändare från PRO i Floda, så har den här politiska majoriteten träffat Trafikverket flertalet gånger för att diskutera den ohållbara situation och faktiskt diskriminerande plats som Floda station är. Floda station ägs och styrs av Trafikverket, likt många andra nödvändiga och viktiga projekt i Lerums kommun. Av den anledningen har den här politiska majoriteten varit måna om kontinuerliga avstämningar och möten med myndigheten om infrastrukturen i Lerums kommun som på många håll är eftersatt. Cykelbana från Floda till Tollered, Aspedalen stations skötsel, nytt trafikmot i Lerum och ytterligare tågspår längst Västra Stambanan är bara några i en mängd av satsningar som behöver göras. Floda station ska också räknas in här.

Utifrån människors olika behov

Floda station ska vara till för alla. Vi vill, från kommunens sida, naturligtvis göra vår del för att säkerställa detta. I det arbetet vill vi dra vårt strå till stacken. Så sent som förra veckan träffade vi, förvaltningsledningen och samhällsbyggnadsnämndens ordförande Arne Molander, Trafikverket för att diskutera Floda station enskilt. Vi begärde att en gemensam arbetsgrupp med medlemmar från Lerums kommun och Trafikverket ska tas fram för att säkerställa vikten, framdriften och genomförandet av åtgärder på stationen. Den arbetsgruppen ska nu börja arbeta. Vi har även framfört till Trafikverket att vi som kommun är intresserade av en samfinansiering, så att en anpassning av stationen verkligen blir av.

Vi hade naturligtvis hoppats på att Trafikverket prioriterat den här stationen och att man försökte uppnå de mål som Trafikverket var med och tog fram 2021 där man tydliggjorde att varje sektor i samhället ska arbeta för att bidra till en socialt hållbar och jämlik samhällsutveckling utifrån människors olika behov. Så har historiskt dock inte vart fallet. Därför gör vi nu vad vi kan för att Floda station ska bli till för alla.

Viktor Lundblad (M), kommunstyrelsens ordförande

Renée Bengtsson (S), kommunstyrelsens vice ordförande

LÄS MER:Fredrik Ängdervik (MP): Jag skäms över Floda station!

LÄS MER:Den första i en lång rad mountainbikefestivaler i Floda

LÄS MER:Nu blir det nytt konstgräs på Lekstorpsvallen

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på Lerums Tidning i Appstore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på "hämta" eller "installera".
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på "öppna" för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

ANNONS