Inom två kilometer från Aspedalen ligger ytterligare två stationer, Lerum och Aspen, och därför är planen att just den stationen dras in, skriver Roger Vahnberg, vice vd på Västtrafik i en replik.
Inom två kilometer från Aspedalen ligger ytterligare två stationer, Lerum och Aspen, och därför är planen att just den stationen dras in, skriver Roger Vahnberg, vice vd på Västtrafik i en replik. Bild: Stefan Samuelsson

Replik: Inte aktuellt att dra in stationen i Jonsered

Inom två kilometer från Aspedalen ligger ytterligare två stationer, Lerum och Aspen, och därför är planen att just den stationen dras in, skriver Roger Vahnberg, vice vd på Västtrafik i en replik.

ANNONS

Svar till "Varför inte dra in Jonsered station istället?”.

Tack för din insändare. Lerumssnabben infördes från början som ett komplement till pendeltågen på grund av att det var kapacitetsbrist på tågen. Vid den tidpunkten var det inte heller möjligt att sätta in fler avgångar eller fler vagnar på tågen. När stationen Centralen i Västlänken öppnar får vi nya förutsättningar. I kombination med att vi kommer ha nya tåg kan vi utöka tågtrafiken mellan Göteborg och Alingsås, så att fler kan resa hållbart med tåg.

Från Partille, Lerum och Floda planerar vi att tredubbla tågtrafiken till sex tåg per timme i högtrafik, i båda riktningarna, i stället för två som i dag. Men för att kunna köra fler tåg behöver pendeltågen snabbas upp. Inom två kilometer från Aspedalen ligger ytterligare två stationer, Lerum och Aspen, och därför är planen att just den stationen dras in. Det är cirka 800 meter mellan stationerna Aspedalen och Lerum. Vi kommer också utöka busstrafiken i området, så att det enkelt ska gå att ta sig till stationen med buss och sedan smidigt ta sig vidare med tåg.

Det är inte aktuellt att dra in stationen i Jonsered. I Jonsered är avståndet till närmaste station betydligt längre. En resa med buss från Jonsered tar 28 minuter till Göteborg, medan att resa med tåg från Jonsered till Göteborg tar 12 minuter.

Roger Vahnberg, vice vd, Västtrafik

LÄS MER:Debatt: Vi har höga ambitioner för det hållbara resandet i Lerum

LÄS MER:Så vill Lerumspolitikerna rädda Aspedalen station

LÄS MER:Insändare: Varför inte dra in Jonsered station istället?

LÄS MER:Stora banarbeten – räkna med försenade tåg i Lerum

ANNONS