Insändarskribenten vill se en upprustning av motionsslingan runt Sävelången.
Insändarskribenten vill se en upprustning av motionsslingan runt Sävelången. Bild: AnnaCarin Isaksson

Slingan runt Sävelången har förfallit – dags för upprustning

Motionsslingan runt Sävelången har förfallit enligt insändarskribenten som nu uppmanar Lerums kommun till en upprustning av spåret: ”Dessutom finns det ingen belysning längs spåret, vilket gör det mycket svårt att använda den under mörka timmar.”

ANNONS

Rusta upp vår motionsslinga för en bättre hälsa! Som invånare i Lerums kommun är jag mycket tacksam över att vi har en den vackra slingan runt Sävelången. Den sträcker sig genom vackra naturområden, förbi Nääs slott – och ger oss möjlighet att träna och njuta av naturen samtidigt.

Det är en plats där människor i alla åldrar samlas för att motionera. Tyvärr har jag de senaste åren märkt att slingan har förfallit och är i behov av upprustning. Vägar och stigar är nu ojämna och skadade, vilket leder till risk för olyckor och skador på de som utövar motion. Dessutom finns det ingen belysning längs spåret, vilket gör det mycket svårt att använda den under mörka timmar.

Växtligheten har på vissa ställen tagit över spåret. Jag tycker att det är dags för kommunen att prioritera vår motionsslinga och ge den den uppmärksamhet den förtjänar. En väl underhållen motionsslinga skulle locka ännu fler invånare att ta sig ut och motionera, vilket skulle främja en hälsosam livsstil och minska risken för olika livsstilsrelaterade sjukdomar.

Förutom att rusta upp vägarna och stigarna, kan skyltningen förbättras på vissa ställen. Upprustningen av motionsspåret bör även inkludera ett upprättande av regelbundna kontroller och underhåll. Genom att ha en kontinuerlig uppföljning skulle man kunna identifiera och åtgärda eventuella problem eller skador snabbt, vilket skulle hålla motionsspåret i gott skick året runt.

Invånarna i denna kommun förtjänar en väl underhållen motionsslinga där vi kan njuta av motion och natur på ett tryggt och bekvämt sätt. Genom att rusta upp vår motionsslinga skulle kommunen visa att de prioriterar invånarnas välbefinnande och hälsa. Det skulle inte bara gynna oss nuvarande användare, utan även locka fler att ansluta sig till vår gemenskap. Låt oss tillsammans kämpa för en bättre motionsslinga och en bättre hälsa för oss alla!

Andreas

LÄS MER:Otillåtna fordon körs på banvallen i Gråbo

LÄS MER:Guiden Mikael Östbloms favoriter längs Gotaleden

LÄS MER:Efter 40 års efterforskning – nu ger hon ut bok om Säveån

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på Lerums Tidning i Appstore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på "hämta" eller "installera".
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på "öppna" för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

ANNONS