Tillsammans kan vi förebygga kriminalitet som skadegörelse, våld och droger, skriver kommunstyrelsens ordförande Viktor Lundblad (M).
Tillsammans kan vi förebygga kriminalitet som skadegörelse, våld och droger, skriver kommunstyrelsens ordförande Viktor Lundblad (M). Bild: Privat

Insändare: Bli nattvandrare du också!

Tillsammans kan vi förebygga kriminalitet som skadegörelse, våld och droger, skriver kommunstyrelsens ordförande Viktor Lundblad (M).

ANNONS
|

Natten till den 13 juni – skolavslutningsnatten – var jag med ute tillsammans med Nattvandrarna. Det var en väldigt trevlig grupp med trygga vuxna som valde att ägna sin kväll och natt för att se till så att alla mådde bra i skolavslutningstider. Vi hade många trevliga samtal med ungdomarna vi mötte.

Syftet med nattvandring är att det ska finnas vuxna förebilder, medmänskligt stöd och social trygghet bland unga människor när de rör sig ute på kvällar och nätter. Det behövs vuxna som bryr sig, lyssnar och ser ungdomar när de befinner sig. Tillsammans kan vi på så sätt förebygga kriminalitet som skadegörelse, våld och droger.

ANNONS

Nattvandrarna har precis startat upp i Lerum, som ett led i vårt trygghetsarbete. Om även ni vill följa med och se till så att allt löper på fint under natten så hör gärna av dig till Nattvandrarna Sverige på exempelvis Facebook! Insatsen är oerhört viktig och skapar samhörighet och social gemenskap.

Jag kommer att gå fler gånger, gör det du också!

Tack till nattvandrarna!

Härligt med sommarlov, förresten! Det har våra elever förtjänat!

Viktor Lundblad (M)

Kommunstyrelsens ordförande

ANNONS