Att med en dåres envishet hävda att det inte spelar någon roll att man avslutar över 80 visstidsanställningar känns helt absurt, skriver Gustav Triezenberg. Genrebild.
Att med en dåres envishet hävda att det inte spelar någon roll att man avslutar över 80 visstidsanställningar känns helt absurt, skriver Gustav Triezenberg. Genrebild. Bild: Julia Forsberg

Insändare: Vi vill att fler ska jobba i Lerums skolor – inte färre

Att med en dåres envishet hävda att det inte spelar någon roll att man avslutar över 80 visstidsanställningar känns helt absurt, skriver Gustav Triezenberg.

ANNONS

Det verkar som Renée Bengtsson inte förstår vad vi föräldrar ”skriker” om. För att vara tydliga: Vi vill att antalet personer som jobbar i skolan i Lerums kommun ska öka och inte minska. Att med en dåres envishet hävda att det inte spelar någon roll att man avslutar över 80 visstidsanställningar känns helt absurt. Det är ett stort hån mot deras insats i skolan, som att deras jobb inte bidrar lika mycket som en fast anställd.

Vi håller självklart med om att det är bra att minska antalet visstidsanställda men de bör då ges en fast anställning istället för att skickas hem. Vi har bett om en sammanställning av hur den totala personalstyrkan inom sektor lärande såg ut vid årets början och hur den kommer att se ut efter sommaren. Detta ska självklart inkludera visstidsanställningar som avslutats samt pensionsavgångar som inte ersätts. Här får vi tyvärr inga svar, antingen har man inte koll på siffrorna eller så vill inte att de ska komma ut.

ANNONS

Det vi vet säkert är att det drabbar vissa skolor väldigt hårt med personalminskningar på 20 procent. Renée Bengtsson hävdar att det anställs upp mot 30 nya medarbetare men samtidigt ligger det endast 5 annonser ute för pedagogisk personal på arbetsförmedlingen för Lerums kommun, hur går detta ihop? Hur många medarbetare har sagt upp sig innan eller under sommaren på grund av nedskärningarna?

Lerums kommun vann inte årets superkommun i år heller utan det gjorde Härryda kommun igen. Det finns ett område där Härryda har klart bättre resultat än Lerum, kan ni gissa vilket? Just det, utbildning. Hur ser planen ut för att förbättra Lerums resultat här? Förutom att minska på resurserna då.

Gustav Triezenberg

LÄS MER:Föräldrar protesterar utanför kommunfullmäktige – vakter kallas in

LÄS MER:Insändare: Barnen och skolan – en lönsam investering!

LÄS MER:Besparingarna i skolan: 80 visstidsanställda färre inför hösten

ANNONS