Brasseriet tar det bästa av kvällen vidare till lunchen

När a la carté-restaurangen Brasserie Stationen dukar upp till lunch är det med ett öga för detaljer. Här är schnitzeln krispig, getostbollarna krämiga och salladsbuffén föredömligt generös. Men hamburgaren saknar samma kärlek som övriga rätter.

ANNONS

Centralt belägna Brasserie Stationen har vanligtvis öppet kvällstid för a la carté och vedugnsbakad pizza. Nu har restaurangen även slagit upp dörrarna för lunch på torsdagar och fredagar. LT:s lunchkoll är inte sen på bollen och med hungriga magar sätter sällskapet kurs mot den gamla stationsbyggnaden.

Här är miljön rustik med grova långa träbord, tegelstensklädda väggar och lyfter man blicken ser man in mellan de mörka trästolarna. Ett dämpat sorl hörs mellan sällskapen och arbetsdagens tempo saktar in i den trivsamma miljön.

I lokalen är det fri sittning och beställer gör man genom en QR-kod på bordet. Det krånglas för några i sällskapet och lunchen inleds med våra näsor ner i telefonerna. Desto trevligare blir det vid salladsbuffén där välfyllda fat med oliver, coleslaw, melon, marinerad svamp och sill trängs. Salladsfantasterna i sällskapet botaniserar bland skålarna medan brödälskarna uppskattat skär i de ljumna brödlimporna.

Burgar-manin fortsätter för Lunchkollen

Snart serveras en gyllene schnitzel på rostad potatis med lökfräst äpple, kapris, rödlök och rödvinssås. Schnitzeln är lagom utbankad och krispigt friterad. Tillsammans med tillbehören, efter lite extra kryddning från salt- och pepparkaren, blir det en smarrig lunch. För såsälskaren i sällskapet blev det dock några torra sista tuggor.

Veckans vegetariska getostbollar delar schnitzelns frasiga yttre, men på insidan gömmer sig krämig getost med smak av honung. Grönkålssalladen har bra stuns, om än grovhackad, och vinägretten en god smak. Överlag ett bra betyg för en fräsch vegetarisk lunch.

Den klassiska smashburgaren med ost, rostad lök, lökringar och BBQ-sås lämnar dock mer att önska. Kanske är det den senaste tidens burgar-mani hos Lunchkollen som har höjt förväntningarna.

– För att vara en smashburgare är köttpucken för tjock, den saknar ordentlig grillyta och är för porös. Med den rökiga BBQ-såsen upplevs helheten lite som en sörja, burgarens konsistens är för mjuk, blir testarens utlåtande.

Tar det bästa av middagen till lunchen

När kaffe och te, och en god bit kärleksmums, satt punkt för lunchen är det med nöjda steg Lunchkollen traskar tillbaka till jobbet. Det märks att restaurangens kvällsservice sätter spår även på lunchen. Maten är snyggt upplagd i lagom portioner och kommer utan dröjsmål, salladsbordet med dess uppskattade bröd är generöst och har något för alla. Samtidigt är tempot i restaurangen allt annat än stressig lunch.

Brasserie Stationen

Adress: Stationsvägen 17, Lerum.

Webbadress: https://www.brasseriestationen.se/

Lunchpris: 139 inkl. salladsbuffé, bröd, kaffe och kaka.

Maten: 4 av 5.

Miljön: 4 av 5.

Totalbetyg: 4 av 5.

Vad är Lunchkollen?

Under vinjetten Lunchkollen äter sig Lerums Tidning genom kommunens lunchutbud, och sätter betyg på upplevelsen. Vi sätter betyg på mat och miljö, och de båda vägs ihop i ett totalbetyg där matbetygen väger tyngre.

Betygsskalan

5 = lysande

4 = utmärkt

3 = bra

2 = godkänt

1 = underkänt

0 = uselt

LÄS MER:Decimaler från pallplats – fjärdeplats för grillparet

LÄS MER:Startar spanskinspirerat smörrebrödskafé – i Floda

ANNONS