Suzanne Parenius, Centerpartiet, och Arya Salehi, som ville köpa Garveriet
Suzanne Parenius, Centerpartiet, och Arya Salehi, som ville köpa Garveriet Bild: Privat/Carina Svensson

C är emot kommunens köp av Garveriet

Centerpartiet meddelar nu att partiet är emot Lerums kommuns köp av Garverifastigheten i Floda.

ANNONS
|

Suzanne Parenius är ersättare i kommunfullmäktige och ledamot i kommunstyrelsen för Centerpartiet i Lerum. Hon skriver i ett pressmeddelande: ”Centerpartiet i Lerums kommun ifrågasätter om kommunen är rätt köpare av Garveriet.” Partiets bedömning är att en fastighetsaffär som finansieras med skattemedel ska bedriva kommunal verksamhet, vara grundligt avvägd med en noggrant genomförd riskanalys och en långsiktig affärsplan. ”Något som i dagsläget inte finns framtaget.”

Centerprtiet konstaterar vidare att det kan ifrågasättas när kommunen ger sig in i en kommersiell verksamhet, när det enligt oss är det privata näringslivet som är bättre lämpat att bedriva den typ av verksamhet. ”Att kommunen har viss användning av lokaler för eget bruk är inte skäl nog.”

ANNONS

Centerpartiet slår fast att partiet därför i dagsläget är emot att kommunen genomför affären.

Suzanne Parenius förklarar att för hennes parti är det privata näringslivet en förutsättning för den gemensamma välfärden.

”Det är dessa företagare och entreprenörer som skapar arbetstillfällen och genererar skatteintäkter.”

”Hur gynnar det invånarna?”

I en tidigare artikel har Arya Salehi berättat om sin besvikelse när det stod klart att Moderaterna och Socialdemokraterna vill att Lerums kommun ska köpa Garveriet i Floda för 20 miljoner kronor. Ett kontrakt är påskrivet men köpet är inte klart förrän beslut har fattats i kommunfullmäktige, S och M har egen majoritet i fullmäktige så detta kan endast vara en formsak.

Arya Salehi ger dock inte upp kampen. Han och hans bror var några av flera intressenter från näringslivet som har lämnat bud på fastigheten. Nu har han också skrivit till alla politiker och ersättare i kommunfullmäktige. Så här står det bland annat i hans brev:

”Kommunen skall agera för kommuninvånarnas bästa. Hur är budgetnedskärningar, avgiftshöjningar och skattehöjningar som en följd av en enskild politikers hobbyprojekt till invånarnas bästa? Om kommunens många verksamheter – daglig verksamhet, förskola, hemtjänst, äldrevård, kommunikationer och infrastruktur alla får ta en rejäl smäll när 20 miljoner kronor försvinner från budgeten – hur gynnar det invånarna?”.

LÄS MER:Drömmen om Garveriet sprack – men Arya fortsätter kämpa

LÄS MER:Kommunens argument för att köpa Garveriet

LÄS MER:Lerums kommun köper Garveriet i Floda

ANNONS