De ordnar stor promenadloppis i Tollered – med 42 hushåll

Förra årets succé återvänder till Tollered. Den 20 maj välkomnas besökare till bruksorten där ett 40-tal hushåll har på loppis och fika i sina trädgårdar. Det kommer även hållas en prova på-teater för barn vid dansbanan.
– Vi räknar med mycket folk, säger matkreatören Linda Kroon som driver Hilma och Evert.

ANNONS
|

Till helgen arrangerar Tollereds byalag en promenadloppis i det lilla samhället över Nääs fabriker. Promenadslingan är flera kilometer och längs vägen kommer boende ha loppisstånd och sälja fika.

– Förra året blev jättelyckat trots dåligt väder, vi var förvånade över att det blev så bra, säger Sanna Ryding, projektledare från Tollereds byalag.

Trots det dåliga vädret minns Sanna att det var en bra stämning och att loppisstånden flyttade in i garage eller under tält. Nere vid fabriken var det mycket folk i Hilma och Everts kafé.

– Min kollega Carolina som jobbade hade fullt upp hela dagen, säger Linda Kroon.

ANNONS

Barnen får testa på teater

I år kommer också restaurang Sjölyckan ha loppis och på menyn står fika och våfflor. Mer mat blir det vid dansbanan i Tollered där det kommer det säljas korv med bröd och saft i anslutning till att de yngre besökarna får prova på barnteater. Arrangerar gör kulturföreningen Smedjan och Spindeln tillsammans med Ida Myhrman från den lokala teatergruppen Stationsteatern:

– Det blir roliga lekar och övningar för de som vill testa på teater. Vi har sagt mellan 6-13 år, men alla får vara med tänker jag, även nyfikna föräldrar.

”Kul att orten sluter upp”

Promenadloppisen sträcker sig från smedjan i Tollered och några kilometer upp genom samhället. I dagsläget är det ett 40-tal hushåll och säljare som står med på kartan som Tolleredsbon Markus Eriksson har gjort.

– Det är mycket engagemang i Tollered och folk vill vara med och arrangera. Det är kul att orten sluter upp, säger han och Sanna Ryding flikar in:

– Förra året var det jättemånga som frågade om de kunde hjälpa till och man märker att när man väl gör saker, då kommer ju Tolleredsborna. Det känns extra roligt när det blir uppskattat.

Har ni någon gissning på hur många som kommer?

– Det är svårt att säga men vi räknar med väldigt mycket folk. Det känns som att folk har pratat om det och det har blivit en spridning, svarar Linda Kroon.

Varför ska man inte missa detta?

– Fördelen är att det finns många stora hus med källare och vindar i Tollered som nu rensas ut. Dessutom har även företaget Stilbyrån öppet sin sista helg och har utförsäljning, svarar Sanna Ryding.

LÄS MER:Laserzone öppnar upp i Lerum

LÄS MER:Solskenshistorien: Hundra år gammal T-Ford tar plats på Solkatten

LÄS MER:Den meteorologiska sommaren kan redan vara här

ANNONS