Efter parkeringskritiken – nu backar Solkatten

I april infördes en avgift vid första timmens parkering i Solkattens garage. Nu dras beslutet tillbaka och köpcentret återinför den fria timmens parkering.
– Vi gjorde ett försök med avgiften och det uppskattades inte. Därför lyssnar vi på kunderna, säger Solkattens vd Joakim Engdahl.

ANNONS
LocationLerum|

Avgiften som infördes varade i knappt sex veckor och berodde bland annat på det ekonomiska läget med rådande inflation och räntehöjningar. Beslutet påverkades även av de ekonomiska investeringar som gjorts i samband med renovering i Solkatten, säger Joakim Engdahl.

Jessica Westerlund är en regelbunden besökare i Solkatten och parkerar aldrig sin bil längre än i en timme.

– Det är bra att få en timmes fri parkering. Det kan främja det lokala handlandet i Solkatten om man inte behöver betala, säger hon.

Planerade projekt kan skjutas upp

Som en konsekvens av återinförandet av den fria parkeringen kan en del av de planerade expanderingsprojekten i Solkatten komma att skjutas upp. Det har bland annat planerats att utöka köpcentrets toalettfaciliteter med fler barn- och handikappvänliga toaletter. Detta projekt kan nu senareläggas.

ANNONS

– Ekonomiskt hänger det lite ihop med den fria timmen, men också med det rådande ränteläget. Vi får eventuellt senarelägga allt några månader för att mäkta med, säger Joakim Engdahl.

Samtidigt ser Joakim Engdahl i huvudsak positivt på de reaktioner som Solkatten fick efter indragningen av gratisparkeringen.

– Jag tycker det är trevligt att så många engagerar sig i vad vi gör, även när vi enligt vissa gör fel. Det visar på ett intresse och det är positivt, säger han.

Solkatten har inga planer på att ta bort den fria timmens parkering igen. Joakim Engdahl säger att införandet av avgiften inte var rätt i tiden, då det känsliga ekonomiska läget även påverkar besökare. Dessutom vill han att köpcentret ska lyssna på kundernas åsikter och bemöta så mycket kritik som möjligt.

LÄS MER:Därför tar Solkatten betalt för första timmen i parkeringsgaraget

LÄS MER:Man stal saker inför övervakningskameror – igen och igen

LÄS MER:Nu har Unossons charkuteri slagit upp portarna i Solkatten

ANNONS