Elsa från Lerum backas av kändismäklaren Fredrik Eklund

En efter en tackade drakarna nej till att investera i produkter för husdjur. Till slut återstod bara kändismäklaren Fredrik Eklund som potentiell investerare. Efter en svettig förhandling gick han in en miljon i företaget som bland annat drivs av Lerumsbördiga Elsa Medin:
– Vi hoppades på Fredrik och Fredrik är nu med på resan. Vi är jätteglada, säger hon i SVT:s Draknästet.

ANNONS

Lerums Tidning berättade i veckan om Elsa Medin som växte upp i Gråbo och tillsammans med vännen Milou Krüger från Stockholm startat LOMI pet care som säljer miljövänliga produkter till husdjur i Kina. Bland annat har de skapat en tassalva och våtservetter för hundar och katter.

För att ytterligare få fart på sitt företag ansökte de om att få komma till Draknästet på SVT. Under torsdagen sändes programmet. De drog sin affärsidé och försäljningssiffror för investerarna i hopp om att få draghjälp med kapital och nätverk i utbyte mot en del i företaget.

Men trots att drakarna var intresserade av konceptet tackade en efter en nej tack till att investera i LOMI pet care. Till slut var bara gästdraken och kändismäklaren Fredrik Eklund kvar, som tidigare berättat att han älskar hundar. Han kliade sig på hakan och sa:

– Jag skulle vilja lägga ett bud.

Han var redo att gå in med två miljoner kronor samtidigt som han fick 40 procent av företaget. Elsa Medin och Milou Krüger välkomnade budet men kontrade efter ett viskande taktiksnack med att han för de pengarna kunde få 20 procent av företaget.

– Nej, det gillar jag inte, replikerade Fredrik Eklund som i det här läget såg ut att backa ut från affären eftersom han tyckte att tjejerna värderade sitt företag till ett för högt värde.

Efter idogt köpslående kunde till slut Elsa Medin och Milou Krüger närma sig ett handslag.

– Det här är kohandel på hög nivå, utbrast en av drakarna som tidigare dragit sig ur.

Och mycket riktigt hittade de fram till ett bud som båda parter kunde godta. Med en investering på en miljon kronor fick Fredrik Eklund 16,5 procent i företaget.

– Vi är superglada. Vi är jättetacksamma, säger Elsa Medin när affären har gått i lås.

LÄS MER:Lerumskillar var med i SVT:s Draknästet – fick bud på halv miljon för flytande solceller

LÄS MER:Två företagare från Lerum är med i SVT:s Draknästet

LÄS MER:Stort tryck på katthotellen i kommunen under sommaren

ANNONS