Erfarna krögare tar över Torarica – öppnar i sommar

Det är kompanjonerna Vaun Roughton och Heidy Rubenow som ska göra så att Torarica återigen blir ett hett ställe för kommunborna att äta, dansa, umgås och ta sig ett glas på. Verksamheten drar igång i början av augusti.

ANNONS
|

Vaun Roughton och Heidy Rubenow kommer närmast från att ha drivit Nääs värdshus. Innan dess har de bland annat arbetat på Aspenäs herrgård. Det är med andra ord en meriterad duo som tar sig an en av Lerums kändaste restauranger.

– Det ska bli jättekul, säger de i kör och ler stort.

Joakim Engdahl, som representerar fastighetsägarna från Solkatten, är också lycklig:

– Jag ser verkligen fram emot det här. Det ska bli så kul, jättespännande, säger han upprymt.

Restaurangen öppnar i början av augusti. Det kommer serveras lunchbuffé med svensk husmanskost och även på kvällar och helger blir det husmanskost, men lite finare sådan.

ANNONS

Råvarorna kommer i så hög utsträckning som möjligt hittas på hemmaplan, till exempel hos Lammet och bonden i Gråbo, Bergums biologiska och Månsagården i Tollered.

Det blir olika evenemang

Restaurangen ska även fortsättningsvis ha en bardel. Och fram till premiären ska interiören få en uppfräschning, samtliga bord och stolar ska bytas ut.

Trion berättar att det var Johanna Hartman, eventansvarig på Solkatten, som förde dem samman och föreslog att Vaun Roughton och Heidy Rubenow skulle driva verksamhet här. Det är också i samarbete med henne som evenemang på restaurangen kommer att göras. För klart är att det förutom restaurangverksamheten också ska bli ett spännande koncept för underhållning, exakt vad detta koncept kommer att bli är dock inte helt klart ännu.

– Vi håller på för fullt att bolla olika idéer, och berättar gärna så fort det är klart vad vi ska göra, säger Vaun Roughton.

– Det här är en stor lokal, den rymmer 300 personer, så det kommer bli något riktigt bra, lovar Joakim Engdahl.

En större uteservering

Tanken är också att uteserveringen ska bli större och nå hela vägen fram mot entrén. En idé är att ha en grill på entrésidan. Förhoppningen är att uppfräschning och byggnation av den nya delen av verandan ska vara klar till restaurangen öppnar. Men det beror på hur snabbt kommunens bygglovsavdelning kan ge ett okej.

Tanken är att grillen ska bli flitigt använd. Under sommaren, när vädret tillåter, ska det serveras grillbuffé en gång i veckan.

Varför slutade ni på Nääs?

– Det var dags. Jag hade sagt till mig själv att jag ska sluta när jag åker över bron på vägen mot slottet utan titta på utsikten. Och nu hade jag sedan ett tag tillbaka slutat förundras över hur vackert det är, svarar Vaun Roughton.

Kompanjonen Heidy Rubenow får frågan:

Hur känns det nu?

– Bra. Jag ser fram emot att öppna och tyckte mycket om lokalen redan från första gången jag kom in i den.

Vad kommer Torarica bli för ställe?

– En plats att äta god mat, umgås och ha det jättetrevligt, svarar hon ett stort leende.

LÄS MER:Därför är Torarica i Lerum stängt: ”Var bortom räddning”

LÄS MER:Ett nytt Ljungviks torg ska växa fram – med udda butiker och en restaurang

LÄS MER:Trots framgångarna – Mugwort BBQ Shack i Gråbo flyttar

ANNONS