Full fart när motionsloppet Mjörnmilen går av stapeln

Det har blivit dags att snöra på sig löparskorna när Sjöviks SK till helgen arrangerar ett nytt motionslopp – Mjörnmilen.
– Banan går från Gråbo till Sjövik längst med banvallen vid Mjörns västra strand, berättar Mattias Balkander, arrangör för loppet.

ANNONS
|

Det är en snabb mil som ska springas i Lerums kommun på lördag. Unikt för banan är nämligen att den är extremt platt och kanske Sveriges snabbaste milbana, enligt Mattias Balkander:

– Det finurliga med detta lopp, utifrån ett löparperspektiv, är hur väl banan är lämpad för att springa snabbt. Lutningen är idealisk, säger han.

Sportklubbens förhoppning är att omkring 300 motionärer ska delta i loppet.

– Intresset har varit helt okej, i nuläget har vi 150 deltagare. Vi har arrangerat lopp tidigare och av hävd vet vi att många väntar in sitt beslut in i det sista, säger Mattias Balkander.

ANNONS

Loppets start är satt till klockan 12:00 och vid målgången i Sjövik väntar aktiviteter för hela familjen. För de allra yngsta kommer gruppen Cirkus Trattofon uppträda och när löparna springer i mål gör de det till tonerna av det lokala bandet Björboholm Allstarz.

– Efter loppet har vi också ett Afterrun på Nellie’s café och diner i Sjövik där löparna kan snacka ner loppet under trevliga former.

Det ska bli rätt varmt på lördag. Hur förbereder ni er?

– Det ska väl bli upp emot 20 grader och jag som sprang Göteborgsvarvet i helgen vet vad värme innebär. Vi har en vätskestation både i Björboholm och vid målet men vi rekommenderar alla att dricka ordentligt både inför och under loppet.

Alla deltagare kommer få en unik medalj med lokal anknytning. Medaljen är nämligen gjord i trä från björkar på en ö i Mjörn.

– Det är björkgrenar som vi har delat och slipat och bränts med en specialstämpel. Varje medalj har ett unikt utseende, säger Mattias Balkander.

LÄS MER:Historien bakom Garveriet i Floda – började med sulläder

LÄS MER:Giftiga gymnasiebyggnaden rivs: ”Äntligen”

LÄS MER:Alexander Storåker hedrades med mopedkaravan för fjärde gången

ANNONS