Geir jobbar efter pensionen – saknade sina kollegor

Hus- och hemfix inför sommaren får Veteranpoolen att söka 30 nya medarbetare i Lerum och Alingsås. En som redan är inne och extrajobbar är 66-åriga Flodabon Geir Birkeland.
– Det är så roligt att få komma ut och träffa människor, det tycker jag är viktigt, säger han.

ANNONS

Han sökte till Veteranpoolen redan innan han gick i pension.

– Det var som en gardering, man visste inte hur pensionärslivet skulle se ut.

Han tycker det är skönt att man själv får välja hur mycket man vill jobba och att själv bestämma utan att någon säger emot.

– Vill man inte göra jobbet så säger man bara: Nej tyvärr, jag kan inte ta det. Då förstår de helt, jag vill jobba lite men inte fulltid. Det är det som är skönt med att vara pensionär, säger han.

Pensionären som inte vill sluta jobba

Efter att tidigare ha jobbat som fastighetsskötare och teknisk förvaltare har han nu jobbat genom Veteranpoolen i ett och ett halvt år. Han har ännu inga funderingar på att lägga av, han gillar det sociala och att få göra det han tycker är kul.

– Så länge jag får jobb som är intressanta vill jag fortsätta jobba. Det är så roligt att få komma ut och träffa människor, det tycker jag är viktigt, säger han.

Tappade kollegorna i stan efter pensionen

Geir Birkeland berättar hur det är svårt att hålla kontakten med arbetskamraterna efter att man gått i pension. Men genom Veteranpoolen har han nu fått nya.

– Nu får man nya kollegor och får lära känna nya människor, vissa jobb behöver man vara fler på och då jobbar vi tillsammans vilket är kul, säger han.

Veteranpoolen söker fler jobbglada pensionärer

Veteranpoolen i Lerum, Alingsås, Vårgårda och Herrljunga är nu på jakt efter fler veteraner. För att möta det stora intresset på arbetskraft inför vår och sommar behövs nu minst 30 nya medarbetare i Lerum och Alingsås fram till sommaren.

– Vi behöver folk på alla områden som snickare, städ, trädgårdsarbete, just nu är det stor brist på elektriker, säger Lena Engdahl bemanningskoordinator på Veteranpoolen.

Hon berättar om hur de får många förfrågningar kring arbetshjälp.

– Det trillar in förfrågningar nu men i april och maj kommer det komma många som vill ha hjälp med bland annat verandor, pergolor och trädgårdshjälp, säger hon.

När man blir jobbonär får fylla i ett formulär i vad man tycker passar och vad för jobb man känner att man klarar av.

– När man går i pension kan det bli att man går från 100 till noll då tror jag det är viktigt att känna samhörighet, att man ska känna att man är behövd och jobba på egna villkor, säger Lena.

LÄS MER:Två mäklarfirmor slåss om att få sälja storslagna landmärket

LÄS MER:Lerums mäklardrottning – säljer dubbelt så mycket

LÄS MER:Daniel från Lerum byggde unik koja – sa upp sig från jobbet

ANNONS