Godis och glass i stora lass i Johannas nya godisbutik

Johanna Hartman har många strängar på sin lyra. Och nu tillkommer ytterligare en – Sweet Spot – en ny godis- och glassbutik på Bagges torg.

ANNONS
|

Det händer mängder av saker i och kring Solkattens köpcentrum och en av de drivande krafterna är Johanna Hartman, eventansvarig på köpcentrumet. Senaste tillskottet i hennes företagsidéer är en godisbutik.

– Jag får så extremt fin uppbackning av Solkatten och andra stora företag att det är svårt att ta in. Allt detta stöd gör att lilla, lilla jag kan förverkliga min dröm och göra något så här stort. Så fantastiskt, säger hon glatt.

Hade du startat butiken utan stödet?

– Ja, jag är väl den typen som hade sett till att göra det då också. Men det hade tagit betydligt mycket längre tid.

ANNONS

Förvånade sig själv

Johanna Hartman har arbetat med godis i dagligvaruhandeln i tio år och när hon satt hos godisleverantören i Nässjö hände något, som hon blev förvånad över själv.

– Plötsligt hörde jag mig själv säga att vi borde ha en brandstore, och att jag kan öppna en, säger hon med ett leende.

Hon satte bollen i rullning och sedan har det gått snabbt.

– Jag kom på att jag ville ha glass också och ringde min mångåriga kontakt på Lejonet och Björnen, så de kommer leverera glassen, säger hon och slår fast:

– Lerumsborna vill ha kvalitet. Och det här ska inte bli en vanlig godisbutik, det ska vara en upplevelse att handla hos oss.

En härlig plats

Arbetet med att färdigställa lokalen är i full gång. Interiören är bubblig och rosa.

– Det ska vara 60-talskänsla när man kommer in här, säger Johanna Hartman.

Butiken ska öppna runt den 18 maj. Den ligger intill Lemone och Dolci, med gemensam uteservering.

Hur många anställda det ska vara är inte helt klart men Johanna Hartman har anställt några unga personer som ska jobba i butiken.

Vad vill du att butiken ska vara för Lerumsborna?

– Jag vill att alla ska kunna trivas och ha det riktigt gott där. Det ska vara en härlig plats att vara på. Och så vill jag se de små barnen komma in och köpa sin första lördagsgodispåse för att sedan komma tillbaka vecka efter vecka.

Hon avslutar med att prisa Solkatten:

– Att jobba här är det roligaste jag har gjort. Jag jobbar sju dagar i veckan och längtar till jobbet när jag går och lägger mig. Det känns verkligen att Lerum lever.

LÄS MER:Solkattens lektant inte rädd för att sparka in dörrar

LÄS MER:Erfarna krögare tar över Torarica – öppnar i sommar

LÄS MER:Solkatten i Lerum anordnade tjejkväll för invånarna

ANNONS