Hamburgerhaket 3 Guys får ljummet betyg av Lunchkollen

Semestern är över och för många har löftet om matlådor redan gått i kras. För att underlätta i lunchdjungeln äter sig därför Lerums Tidning igenom salladsbufféer, testar kakor till kaffet och analyserar lunchportioner.

ANNONS

Centralt beläget i Lerum ligger hamburge- och dönerhaket 3 Guys. Menyn är lockande med allt från dönerkebab, likvärdiga vegetariska alternativ och burgare. Som gäst kan man välja bland kalvkött eller kyckling i bröd, rulle eller på tallrik och samma gäller de vegetariska alternativen där falafel eller halloumi står i centrum.

Den trevliga mannen i kassan rekommenderar främst restaurangens specialitet –hamburgarna. Lunchkollen beställer därför en halloumiburgare för 115 kronor, en Parisburgare med kantareller, västerbottenost och tryffelmajonnäs för 130 kronor och slutligen en döner i bröd för 105 kronor. Till hamburgarna serveras pommes frites och dricka ingår i samtliga menyer.

Ljummet betyg för pommes och burgare

Det tar inte lång tid innan maten serveras, vilket uppskattas av det hungriga sällskapet. Samtidigt är det inte så anmärkningsvärt då vi, så när på ett ytterligare sällskap, är ensamma i restaurangen.

En i sällskapet förvånas något över att burgaren och pommes fritesen serveras på tallrik. Här är det inga karaktäristiska pommeskorgar som gäller utan porslin. Kanske är det också den kalla tallriken som gör att pommes fritesen hunnit bli ljumna när de nått fram till bordet. Ett mindre bra tecken för ett burgarhak konstaterar sällskapet när även saltkaret har fått strö salt i (pommes)såren.

Tyvärr blir det inte heller någon smaksensation när det gäller burgarna. Första tuggan på Parisburgaren är torr. De smashade dubbelpuckarna är hårt stekta och tryffelmajonnäsen kommer inte till sin rätt. Inte heller osten, som det snålas med, eller de stekta kantarellerna, räddar burgaren. Det är en ambitiös och lyxig burgare men tyvärr saknas det en saftighet i det, trots allt, väldigt goda och fluffiga brödet.

Halloumiburgaren når inte heller hela vägen fram och lunchkollens testare beklagar sig över att halloumiburgare ofta hamnar i skymundan.

– Burgaren hade ett väldigt gott bröd och halloumin var saftig och god. Det är dock synd att det blivit standard att man ger upp på de övriga ingredienserna. När det experimenteras vilt med ”vanliga” burgare hamnar ofta halloumin i skuggan, säger sällskapets halloumifantast.

Oklar eftersmak från kebaben förvirrar

Den tredje i sällskapet hugger in på sin döner. En rejäl skapelse i pitabröd. Sås tränger sig tillsammans med det strimlade kalvköttet och diverse grönsaker. Till en början en trevlig lunch.

– Det smakade helt okej till en början, ungefär i nivå av vad jag kan förvänta mig av en slumpmässig hörnpizzeria i Göteborg. Men när vi lämnade restaurangen växte en smak av räkskal i svalget, en smak jag inte visste var den kom ifrån, säger lunchkollens testare.

Maten på 3 Guys imponerar inte på Lunchkollen, vilket är synd. Lokalen är fräsch och personalen riktigt trevlig och rekommenderar gärna specialiteter från menyn. Priserna är generösa och portionerna, ja där är det inga konstigheter. Men smakerna och utförandet faller tyvärr. För en nischad restaurang med burgare och döner i fokus bör maten vara bättre.

3 guys

Adress: Brobacken 5, Lerum.

Webbadress: https://3guys.se/

Lunchpris: Från 85 kronor till 165 kronor inkl. dricka, kaffe eller te.

Maten: 2 av 5.

Miljön: 3 av 5.

Totalbetyg: 2 av 5.

Vad är Lunchkollen?

Under vinjetten Lunchkollen äter sig Lerums Tidning genom kommunens lunchutbud, och sätter betyg på upplevelsen. Vi sätter betyg på mat och miljö, och de båda vägs ihop i ett totalbetyg där matbetygen väger tyngre.

Betygsskalan

5 = lysande

4 = utmärkt

3 = bra

2 = godkänt

1 = underkänt

0 = uselt

LÄS MER:Mycket burgare för pengarna på ICA Kvantums Hamburgeria

LÄS MER:Sushin ett bottennapp på Mikados lunchbuffé

LÄS MER:Den dolda pastapärlan vid tågstationen överraskar

ANNONS