Här är helgens aktiviteter att hålla koll på i Lerum

Folkdans, countryafton och eller varför inte en tur till 1800-talet? Allt detta och lite till kan du njuta av i helgen runt om i kommunen. LT ger tips på olika aktiviteter för hela familjen.

ANNONS
|
Bild: Matilda Falk

Folkdans och pyssel

Under fredagen kommer Lerums centrum fyllas av barn och ungdomar från Barnlek 2023. Det blir en parad och dansuppvisning från deltagarna. Paraden startar vid gymnasiet klockan 13:00 och gör uppehåll vid Bagges torg och Vattenpalatset där de hålls dansuppvisningar. Under fredagseftermiddagen fortsätter uppvisningarna inne i Lerums arena.

Kan man inte få nog av folkdans kan man även under lördagen besöka arenan mellan 10.30-13.00 där man kan få prova på att lära sig danska och norska folkdanser och även slöjda och pyssla.
Bild: Angelica Hvass

Spöket i Köket på Lerums arena

Svensk-danska folkfusion storbandet Spöket i Köket kommer att spela på Lerums arena under fredagskvällen, klockan 20:00. Besökare kan vänta sig ”skira visor” och ”käftsmälliga reels och schottisar”. Garanterad partystämning!
Bild: Matilda Falk

Livemusik på Nääs fabriker med Vilma Snygg

Mellan 18:00-20:00 på fredagskvällen kommer middagsgäster på Pannhusets Kafé och krog på Nääs fabriker få njuta av livemusik sång från lokala talangen Vilma Snygg. Hennes musik beskrivs som ”varm och mysigt akustisk”.

Biljetter till kvällen säljs inte utan det är bordsbokning som gäller.
Bild: Bengt Nilsson

Barnteatern Pettson och Findus

Comedy Art Theatres nya barnteater ”Pettson & Findus - Pannkakstårtan” sätts upp på Nääs friluftsteater. Berättelsen bygger på boken med samma namn.

Spelas både lördag och söndag.
Bild: Bengt Nilsson

Kliv in i 1800-talet på Nääs Slott

För alla historieälskare! Från och med den 13:e juli fram tills 1:a oktober kan man få guidade visningar på Nääs Slott. Här kliver man in i ett komplett hem på 23 rum och kök från det sena 1800-talet och får höra dess spännande historia.
Bild: Fanny Edstam

Countryafton på Stationen Norsesund

Ta en sväng till kommungränsen och besök countryaftonen på Station Norsesund till helgen. På lördag klockan 20:00 kommer det tvåfaldiga SM-finalistbandet stå för musiken tillsammans med Andreas Carlsson.

Entré 100 kronor.

Har du tips på vad som händer framöver i Lerums kommun och passar i vår helglista? Mejla till redaktionen@lerumstidning.se

LÄS MER:Folklig dansfest när Barnlek 2023 invigdes i Lerums arena

LÄS MER:Butiken på Lilla Nääs tvingad till flytt: ”Mitt livs drömprojekt”

LÄS MER:Lastbrygga blir konstfönster på Nääs fabriker i Tollered

ANNONS