Hjärtats och Gatans röster gjorde en stark föreställning

I en stor föreställning sjöng körerna från Hela människan sånger från både hjärtat och hjärnan. Och deras musik berörde.

ANNONS

Det var många som kom för att lyssna på körsång i Equmeniakyrkan i Lerum i måndags kväll, åhörare satt både i kyrksalen och den stora salen bakom kyrksalen. Och de som hade kommit för att lyssna bjöds på något speciellt. Framträdandet var glatt, medryckande och emellanåt också sorgligt. Att sångerna kom från hjärtat var tydligt, därför berörde de. Som när Bosse sjöng Nationalteaterns Bara om min älskade väntar, en låt han ofta sjöng till sin nu avlidna flickvän.

För Lerumskören Hjärtats röster var det premiärspelning inför publik. Och kören, som inte har repeterat tillsammans mer än åtta gånger, gjorde väldigt bra ifrån sig. På ett medryckande sätt sjöng de bland annat Blueberry hill och Växeln hallå, en hit från 1980-talet signerad körledaren Janne Lucas.

ANNONS

Inför framträdandet hade Lerumskören en heldag tillsammans med deltagarna i Gatans röster, en kör från Stockholm som också var med i en dokumentär i SVT 2017.

Stockholmskören har lång erfarenhet. De har också kändisvänner. När de på sin facebooksida länkade till Lerums Tidnings artikel om Lerumskören fick de många gilla-markeringar och kommentarer, däribland tre hjärtan från Rickard Söderberg, en känd svensk operasångare. I ett inlägg skrev de också:

”Vilken otroligt fin dag och kväll vi haft tillsammans med vänner från Hela Människan Lerum, Hela Människan Kungälv och Hela Människan Mölndal! Tack för att vi fick komma och gästa er! Vi ser fram emot att ses snart igen.”

Förutom framträdandet i Equmeniakyrkan i Lerum sjöng körerna också några låtar på Bagges Torg i Lerum.

LÄS MER:Nya Lerumskören sjunger med hjärtats röst

LÄS MER:Tors liv blir film – visar glädjen, kärleken och sorgen

LÄS MER:Åsa Fång firar 300 shower med "Mamma Mia!"

ANNONS