Genrebild.
Genrebild. Bild: Sara Höglund

Jonseredskvinna kallades ”hora” på E20 – man döms

En man körde in framför en kvinna på E20 utanför Jonsered. Han hetsbromsade och tvingade henne att stanna, gick fram till hennes bil och bankade på rutan och kallade henne ”hora”. Mannen nekar men döms till dagsböter för ofredande och vårdslöshet i trafik.

ANNONS
|

Kvinnan, som bor i Jonsered, körde i november 2022 på E20 i höjd med hemmet då hon av oklar anledning provocerade en manlig trafikant så till den milda grad att han kastade sig in framför henne med sin bil och började hetsbromsa. Tills slut stannade han helt och tvingade kvinnan att göra detsamma.

När de stannat så gick han fram till kvinnans bil, bankade på rutan, öppnade förardörren och kallade henne ”hora” och ”dum i huvudet”. Därefter lämnade han platsen.

Kvinnan ringde chockad sin mamma som ringde polisen och efter en stund var mannen gripen misstänkt för vårdslöshet i trafik och ofredande.

ANNONS

I förhör skyller mannen på kvinnan och att hon jagat honom, legat tätt bakom och till slut tvingat honom att stanna. Han säger sig inte ha skrikit ”hora” utan bara frågat vad som hänt.

Tingsrätten går dock på kvinnans utsaga och dömer mannen, mot sitt nekande, till 70 dagsböter á 140 kronor för just vårdslöshet i trafik och ofredande.

LÄS MER:Lista: Här är de som dömts för rattfylleri i Lerum

LÄS MER:Mannen våldtog kvinnan brutalt – nu döms han till fängelse

LÄS MER:Stöldligan stal gods värt flera miljoner kronor – Lerumsbo döms till fängelse

ANNONS