Klassiska restaurangen är tillbaka som foodtruck

Förra året lämnade restaurangen Thai Pan Kam Lerum efter 20 år vid Takåsen. Nu är Kamhla Persson och hennes personal tillbaka i Lerums centrum – med en foodtruck.
– Här är hemma! säger hon.

ANNONS

Den uppmärksamme uteätaren har kanske märkt att det finns ett nytt lunchställe att testa på Bagges Torg. Här står nämligen Kamhla Persson med sin nya foodtruck Thai Pan Kam. Men det är ett nygammalt tillskott i kommunen.

– För ett år sedan behövde vi lämna lokalen (vid Takåsen reds. anm.) och det var ett känslomässigt beslut för mig. Har man varit i samma lokal i 20 år och är uppvuxen i Lerums kommun blir man lite bortskämd, säger Kamhla Persson.

Fått tillstånd på central plats i Lerum

Verksamheten flyttade från kommunen till Hammarkullen i Göteborg. Kamhla berättar att det var en fin och fräsch lokal men att det saknades kundunderlag.

– Bara några månader efter jag hade öppnat stängde jag. Det fanns ingen köpkraft. De som ville köpa min mat vågade inte åka upp till Hammarkullen. Det är fruktansvärt att det ska vara så.

Berätta om din nya foodtruck!

– Idén föddes egentligen när jag var tvungen att flytta ut ur lokalen i Lerum. Men det tar sin tid att smälta saker och ting. När vi stängde ner i Hammarkullen tog jag tag i det på riktigt.

Nu har Kamhla fått tillstånd att sälja sin thaimat på en central plats i Lerum, inte så långt från där hennes förra restaurang låg. Under vardagarna kommer foodtrucken stå vid Göteborgsvägen 3, på parkeringen vid Elon, och under helger och vid event kommer den stå på Bagges Torg.

– Sedan är jag inbokad på några festivaler i sommar. Den första blir utomhusbio i Slottsskogen den 15 juli. Sedan kommer jag också vara på Street food-festivalen på Kulturkalaset i Göteborg, säger Kamhla Persson.

Men det är skillnad medger hon. Förutom att köket är mycket mindre än i ett restaurangkök har menyn färre rätter.

– Det är en stor skillnad! Under vardagarna kommer jag välja ut tio stycken av våra storsäljare. Fredag och lördag kommer man kunna köpa våra specialrätter som vår gamla kock Minn lagar, säger Kamhla Persson.

Ni öppnade i fredags förra veckan. Vad har ni fått för respons?

– Det var mycket folk och många har kommit fram och sagt att de är glada att jag har startat upp igen. Det värmer i hjärtat att man är efterlängtad.

Under tiden Kamhla startar upp sin foodtruck håller hon utkik efter en passande lokal i kommunen.

– Jag säger inte nej till det. Om det är rätt tid, plats och pris, säger hon.

LÄS MER:Vårdpersonal ordnar Melloturné för äldre: ”Glitter och glamour”

LÄS MER:Lilla kiosken i Gråbo begärd i konkurs

LÄS MER:Folkfest på Kåhögs gård – när korna släpptes ut

ANNONS