Kulturskolan bjuder på hitkavalkad från det senaste seklet

Låtar från såväl Beatles som Avicii utlovas när eleverna från Lerums kulturskola sätter upp föreställningen 100 år av hits på Dergårdsteatern.
– Det är en riktig proffsföreställning, säger planeringsledaren Elisabet Nyqvist.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Redan i höstas påbörjades förberedelserna inför föreställningen. Nu stundar premiären och de senaste dagarna har hela ensemblen övat tillsammans på Dergårdsteatern.

– Det har gått jättebra, men det är ju alltid lite nervöst. En del kanske inte varit med på en så stor scen innan. Det är ju en speciell känsla att sitta däruppe, och att få vara med bakom scenen, säger kulturskolans planeringsledare Elisabet Nyqvist.

Showen är ett samarbete mellan sång, dans- och orkesterämnena på kulturskolan och närmare femtio av de äldre och mer rutinerade eleverna deltar.

– Det är fantastiskt att så många unga med samma intresse får träffas och dela det med varandra.

19-åriga sångeleven Alva Modéus instämmer.

– Man är inte alls rädd för att ställa sig och sjunga och skrika i en korridor, för det är meningen att man ska stå där och öva. Jag bryr mig inte om någon annan hör, alla är ju här för att vi tycker det är roligt med föreställning.

Två låtar per decennium

Årets tema har eleverna fått välja själva, liksom låtarna som plockats från ett helt århundrade.

– Först blir det en ouvertyr från tio- till femtiotalet. Sedan spelar vi två låtar från varje decennium fram till 2010-talet, berättar Alva.

Tillsammans med 16-åriga Milo-Lee Medin presenterar hon musiken och sköter mellansnacket. De framför även Stayin Alive, och gör varsitt soloframträdande med låtar av Britney Spears och The Ark.

– Jag är faktiskt mer nervös för pratbitarna än mina låtar. Men vi fjantar mest och småbråkar, och det spelar egentligen ingen roll om publiken tycker det är kul, för vi har askul på scenen, säger Milo-Lee.

En annan utmaning är att hålla micken i rätt hand under Stayin alive.

– Det är det värsta! Vi ska dansa med dansarna med höger hand, så vi får inte hålla den i den handen. Men vi byter omedvetet.

Finns fortfarande biljetter

Allmänheten är välkomna till två av showerna, på tisdag och onsdag, och ytterligare tre tillfällen är dedikerade till kommunens skolor.

– Skolföreställningarna är jättepopulära, de är så gott som fullbokade alla tre. Det kommer elever från hela Lerums kommun. Men de för allmänheten är inte fullbokade än, där finns det platser kvar, säger Elisabet Nyqvist.

Kvaliteten är mycket högre än vad många tror, menar hon.

– Det är en riktig proffsföreställning. Alla skärper till sig något otroligt. Vi hoppas att det når ut till allmänheten, att det här inte är någon elevafton - det här är på riktigt.

LÄS MER:Lerums kommun rev skogen – innan skolan i Norra Hallsås fått lagligt stöd: ”Respektlöst”

LÄS MER:Så ska Lerums nya storskola i Norra Hallsås se ut: ”En skola i naturen”

LÄS MER:Anrika skolan i Lerum läggs ned – ska användas för gymnasieelever

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på Lerums Tidning i Appstore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på "hämta" eller "installera".
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på "öppna" för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

ANNONS