Lerumsbo döms för inlägg där han sa att en polis var mördare

Efter dödsolyckan där 16-årige Alexander Storåker miste livet döms nu en Lerumsbo för att till en tidningsartikel ha skrivit en kommentar där han namngav polismannen, insinuerade att han har varit kriminell och kallade honom mördare.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

En man i 25-årsåldern från Lerums kommun döms nu i Alingsås tingsrätt för grovt förtal. Orsaken är att han på Expressens Facebooksida namngav polisen som var involverad i olyckan där 16-årige Alexander Storåker dog. 25-åringen skrev också att polismannen är uppvuxen i Lerums kommun och att han när han var ung gjorde kriminella saker på nätterna innan han blev polis/mördare.

Vet vem han är

Polismannen förklarade i domstolen att den tragiska olyckan med den unga pojken har satt djupa spår i honom. Han sa också att han är uppvuxen i Lerums kommun och att folk vet vem han är här, samt att det innebär att det kan bli en infekterad stämning när han tjänstgör i området. Efter att ha friats i både tings- och hovrätt för tjänstefel och vållande till annans död har han försökt gå vidare, men han konstaterar att den här typen av inlägg inte gör det lättare.

25-åringens kommentar låg på Expressens Facebooksida till en artikel om att en nämndeman vid rättegången kunde ha varit jävig. Polismannen såg inte kommentaren själv men fick skärmdumpar från vänner och familjemedlemmar. Han tror att kommentaren låg ute under ungefär ett dygn och att den fick stor spridning.

Ångrar det djupt

25-åringen har inför rätten förklarat att han blev triggad när han läste artikeln och såg kommentarerna, särskilt att några ville lägga skuld på föräldrarna för det som hände med pojken. Och att det ledde till att han skrev inlägget. Han förklarar att han ångrar det djupt och att han förstår att målsäganden mått dåligt på grund av det han skrev.

Alingsås tingsrätt bestämmer att påföljden ska vara 40 dagsböter på 100 kronor styck, totalt 4 000 kronor.

LÄS MER:Man som åtalas för att ha smugglat 400 kilo kokain har koppling till Lerum

LÄS MER:Tio män ställs inför rätta efter skjutningen på Brobacken i Lerum

LÄS MER:Chef på kommunen dömd för att ha lurat skattebetalarna

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på Lerums Tidning i Appstore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på "hämta" eller "installera".
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på "öppna" för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

ANNONS