Alingsås tingsrätt dömer en man till fängelse efter att han spred en film med känsligt material.
Alingsås tingsrätt dömer en man till fängelse efter att han spred en film med känsligt material. Bild: Filip Landqvist/Karl af Geijerstam

Man spred känslig film på ex – döms till fängelse

Mannen kom över bild och film med känsligt material på en kvinna som han sedan skickade till myndigheter och privatpersoner. Nu döms han till fängelse.

ANNONS

Målet har varit uppe i Alingsås tingsrätt. Och mannen som kommer från Lerums kommun döms för grovt olaga integritetsintrång och två fall av ofredande. Påföljden bestäms till åtta månaders fängelse. Han ska också betala totalt 60 000 kronor till tre offer, varav 50 000 kronor till kvinnan som var med i materialet och 5 000 kronor vardera till två personer som fick materialet skickat till sig.

Kvinnan fotograferade och filmade när hon utför självskadebeteende. Filmen och bilderna skickade hon till en annan person som sedan i sin tur skickade dem vidare till mannen, som spred dem vidare till bland annat myndigheter, skola och privatpersoner, som kvinnan på något sätt har varit i kontakt med. Den nu dömde mannen har haft en relation med kvinnan och har haft en pågående tvist med henne.

ANNONS

Mannen har erkänt brottet, men menar att han inte hade uppsåt att kränka kvinnans frid på ett kännbart sätt.

Tingsrätten konstaterar dock att det är lätt att känna igen kvinnan på bilderna och i filmen och att materialet han spridit är synnerligen integritetskränkande.

LÄS MER:Bedrägerierna ökar – så skyddar du dig

LÄS MER:Fängelse för man som odlade cannabis i garderob

LÄS MER:Hovrätten sänkte straffet från fängelse till böter

ANNONS