Anna-Lena Holberg, ordförande i Moderatkvinnorna Västra Götaland, kommer till Bagges torg på internationella kvinnodagen.
Anna-Lena Holberg, ordförande i Moderatkvinnorna Västra Götaland, kommer till Bagges torg på internationella kvinnodagen. Bild: Daniel Elfvelin

Moderatkvinnorna samtalar om jämställdhet på Bagges torg

Vilka jämställdhetsfrågor tycker Lerumsborna är viktiga, och vad finns det för åsikter? Under onsdagseftermiddagen besöker Moderatkvinnorna Bagges torg för att sätta fingret i luften och fånga upp kommuninvånarnas tankar.

ANNONS
|

På den internationella kvinnodagen har Moderatkvinnorna som tradition att bege sig ut bland kommuninvånarna, och ofta besöker man just Bagges torg som är den största samlingspunkten i kommunen. Mellan klockan 17 och 18 finns man på plats.

– Mångt och mycket är vi ute för att ta in vad det finns för åsikter om jämställdhet. Vi propagerar inte så mycket för vår egen politik utan lyssnar, säger Anna-Lena Holberg, ordförande i Moderatkvinnorna Västra Götaland och tidigare kommunalråd i Lerum.

Vad förväntar du dig att samtalet kommer att handla om?

– Jämställdhet är så himla mycket, men det kan vara allt ifrån privatekonomi, trygghet, skolfrågor, hederskultur och pensioner.

ANNONS

Vilka jämställdhetsfrågor tycker du är är extra stora ur ett lokalt perspektiv i Lerum?

– Inkomst och pensionsfrågor är stort, även om det inte bara är lokala frågor för Lerum och att det är en hyfsat välbeställd kommun. Sen trygghet i utemiljön, vi har jobbat mycket med det men det är något vi kommer att fortsätta med framöver, och då tänker jag framför allt på stationsområdena, säger Anna-Lena Holberg.

Varför är det viktigt att uppmärksamma den internationella kvinnodagen?

– Jag tycker att det är jätteviktigt även om vi kommit långt i Sverige, och jag brukar säga att jämställdhet är en färskvara som man måste jobba med varje dag. Det är ingen självklarhet, och tittar man ute i världen så finns det krafter som vill minska kvinnors rättigheter.

LÄS MER:Man döms till fängelse efter köttstöld i affär i Lerum

LÄS MER:Satsning på filmturism i Leriwood

LÄS MER:Så gör du för att ladda ner Lerums Tidnings nyhetsapp

ANNONS