Mr Singhs mat är prisvärd och vällagad – men lunchkollen vill ha mer

På Bagges Torg kan man få en riktigt vällagad och kryddig indisk måltid på Lerums egna indiska restaurang. Tillsammans med naanbröd och sallad blir det en trevlig måltid, för ett överkomligt pris. Men lunchkollen tycker att det snålas lite på smaken, och portionerna.

ANNONS

Klockan 12.00 är det fullsatt inne på den indiska restaurangen Mr Singh. Kanske är det för att semestern precis tagit slut och alla arbetarna i centrum tröstar sig med att äta ute för att orka med vardagen.

Trots detta känns det inte trångt där inne. Stolarna är mjuka, belysningen är behaglig och lokalen är ombonad. Precis vid ingången står fronten av en gul tuk-tuk där man hämtar sina bestick.

Det finns fyra lunchalternativ att välja på. För priset 109 kr (119kr för lamm) ingår sallad, ris, naanbröd och vatten direkt från kranen. En av Lunchkollens utsända önskar vatten som stått kylt i en karaff med en liten citronskiva i stället för ljummet kranvatten.

Den ensamma hovmästaren har mycket att göra och är påtagligt stressad. Trots detta levererar han maten i flygande fart, man hinner nästan inte vira av servetten från besticken innan det är dags att äta.

Önskar mer smaker

Testarna har beställt en av varje av de tre rätter som serveras, kyckling, lamm eller vegetariskt.

Maten har samma upplägg för alla: Gryta, ris och sallad, på den avlånga tallriken. I en korg bredvid serveras naanbröd. Salladen består av salladsblad, gurka och majs och är dressad med en myntasås som bidrar med en trevlig fräschör.

Dagen till ära serveras det en riktig klassiker när det kommer till indisk mat i Sverige, chicken tikka masala, en gräddig kycklinggryta baserad på tomat. Det är också den man ser på de flesta av de andra gästernas tallrikar. Lunchkollens testare som ger sig på den blir inte besviken, såsen är god och kycklingen mör.

– Såsen var len men hade gärna fått vara lite mer smakrik, blir utlåtandet till sist.

Dagens lammrätt, Lamm Do Piazza, är tillagad med rödlök, tomat och garam masala i en sås.

– Lammet var mört och gott, men hade mått bra av mer hetta, blir testarens betyg.

Sällskapets vegetarian beställer Bangen chili, som är den enda rätten som sägs vara stark. Det som kommer in är en kompott av grönsaker som aubergine, tomat, paprika och gul lök. Rätten har en behaglig hetta som fungerar bra att kombinera med tillbehören. Smaken är god och man blir varm från insidan och ut när man äter den. Däremot saknar den en proteinkälla.

Vill ha mer mat

Mr Singh är unik på ett sätt, det är en av få indiska restauranger som man inte lämnar proppmätt. Portionerna är inte snåla, men inte heller generösa. En av lunchkollens testare (som åt lamm) säger att den fortfarande är hungrig. Däremot gör det överkomliga priset, att man inte knorrar överdrivet mycket över detta.

Två av testarna ger maten en stark trea, den tredje tycker att det absolut är en fyra på poängskalan.

Lunchkollen konstaterar att Mr Singh är ett stabilt val på lunchrasten. Tack vare att maten kommer ut snabbt och är vällagad kan man lita på att det är en lunch som går smidigt, så man får ut det mesta av sin dyrbara rast. Lokalen är charmigt utsmyckad och man sjunker gärna ner i de mörkblå fåtöljliknande stolarna en extra stund och drömmer sig bort till färgsprakande Indien innan man beger sig ut över ett grådisigt torg tillbaka till kontoret.

Adress: Centrumpassagen 4, Lerum.

Webbadress: https://www.mrsingh.se/

Lunchpris: 109-119 kronor för en rätt inklusive sallad, naan-bröd, kranvatten och kaffe.

Maten: 3 av 5.

Miljön: 4 av 5.

Totalbetyg: 3 av 5.

Vad är Lunchkollen?

Under vinjetten Lunchkollen äter sig Lerums Tidning genom kommunens lunchutbud, och sätter betyg på upplevelsen. Vi sätter betyg på mat och miljö, och de båda vägs ihop i ett totalbetyg där matbetygen väger tyngre.

LÄS MER:Restaurangen Terrassen i Gråbo bjuder på genuin husmanskost

LÄS MER:Sushin ett bottennapp på Mikados lunchbuffé

LÄS MER:Mycket burgare för pengarna på ICA Kvantums Hamburgeria

ANNONS