Mycket burgare för pengarna på ICA Kvantums Hamburgeria

Ni som har saknat ett McDonald's eller Max i Lerum behöver inte längre sörja. LT:s Lunchkoll kan konstatera att de smashade hamburgarna på Ica Kvantums Hamburgeria är godare. Men snabbmatstempot får de jobba på!

ANNONS

Ica Kvantum – ett alternativt centrum och en mötesplats i kommunen. Här springer man på den gamla klasskompisen man inte har sett på flera år vid frukten, grannen med den skällande hunden bland konserverna och kanske blir man lite ”starstuck” när man ser kommunens kommunalråd vid lösgodishyllan.

Numera kan man också beställa, och sedan slafsa i sig, en prisvärd och god hamburgare till lunch, middag eller late night-snack. Men frågan är om man vill att bekanta ska få se det nöjet? Oavsett svar på den frågan kan Lunchkollens testare konstatera att Hamburgerian inte är långlunch-miljö. ICA-pulsen gör sig ständigt påmind i passagen utanför den öppna entrén.

Restaurangen är dock fräsch och modern. Den för tankarna till valfritt snabbmatshak fast i miniatyr. Du beställer din mat via stora skärmar där layouten är enkel, bilderna realistiska och det vattnas i munnen när vi läser om de olika alternativen.

Coolt lugn vid stekbordet

Högrevsburgaren Viva italian burger med parmesan, vitlökscréme, mozzarella, bifftomat, skivad rödlök och krispsallad lockar. Det beställs även en Go green med knaperstekt stekost, tryffelmajo, picklad rödlök, tomat och sallad toppad med sweet and hot mayo. Till detta beställs även en tryffelmayo, som utlovas vara hemmagjord, och chili cheese-tops.

Betalningen görs med telefonen via en QR-kod och vidare till Swish eller kortbetalning. Om det går att betala och beställa vid kassan undgår Lunchkollens testare.

Beställningen visas sedan på en skärm framme vid kassan och det öppna köket. Här har man full insyn i hamburgerverkstan vilket är ett trevligt inslag. Den unge killen i kassan är dessutom riktigt trevlig och har ett coolt lugn vid stekbordet.

Kanske är det lugnet eller bristen på medarbetare som gör att det dröjer lite för maten. Cirka 20 minuter hinner ticka innan vårt nummer ropas upp och en fullproppad bricka med godsaker hämtas.

Kvalité och smak för pengarna

Vid första anblick kan vi konstatera att det är rejält med mat. Och vid första tuggan kan vi bara nicka och le. Brödet är fluffigt smakrikt och den smashade pucken med dess tillbehör känns fräsch och vällagad.

”Överraskande god burgare och över förväntan. Härlig konsistens på brödet, välbalanserad kryddning och generöst med pommes. Här kommer jag äta igen.” säger en av lunchkollens testare och det blir en fullpoängare för den italienska burgaren.

Det gröna stekost-alternativet är som många liknande burgare, något torr. De dubbla såserna räddar dock smakupplevelsen och när tomaten och den picklade rödlöken möts blir det minst sagt slafsigt.

Tryffelmayon är, trots dess hemlagade touch, som vilken tryffelmayo som helst och när vi mätta på pommes och burgare ska provsmaka chili cheese-topsen motar det lite i magen.

Det är till sist en överraskande god hamburgare med goda pommes LT:s lunchkoll äter på Ica Kvantum i Lerum. Och även om jämförelsen med andra snabbmatsrestauranger ligger nära till hands får man mer kvalité och smak för pengarna här.

Hamburgerian på Ica Kvantum

Adress: Hulans torg 1, Lerum.

Webbadress: Hamburgerian saknar hemsida.

Lunchpris: 99 kronor för valfri lunchburgare inkl. pommes. exkl. dricka. Burgare utanför lunchmenyn från 119 kronor.

Maten: 4 av 5

Miljön: 2 av 5

Totalbetyg: 4 av 5

Vad är Lunchkollen?

Under vinjetten Lunchkollen äter sig Lerums Tidning genom kommunens lunchutbud, och sätter betyg på upplevelsen. Vi sätter betyg på mat och miljö, och de båda vägs ihop i ett totalbetyg där matbetygen väger tyngre.

LÄS MER:Här är helgens aktiviteter att hålla koll på i Lerum

LÄS MER:Ägarna till Jernbruket tar över restaurangen i Garveriet

ANNONS