Promenadloppis i Tollered, yoga och självplock av tulpaner är tre saker som bjuds att göra i helgen i Lerum.
Promenadloppis i Tollered, yoga och självplock av tulpaner är tre saker som bjuds att göra i helgen i Lerum. Bild: Matilda Falk

Något för alla – här är helgens aktiviteter i kommunen

En solig vårhelg är att vänta och visst bjuder Lerum på något för alla. Denna helgen kan man bland annat besöka en promenadloppis, springa ett motionslopp eller ta del av kultur i olika former. Vill man lära sig mer om biologisk mångfald finns det aktiviteter för det med.

ANNONS

Fartfylld barnvarieté i Sjövik

På lördag bjuder den färgstarka gruppen Cirkus Trattofon in till showen Akropanik – en fartfylld barnvarieté. Som en smällkaramell av akrobatik, dans och fysisk komedi bjuder showen på igenkänning hos både barn och vuxna. Efteråt får barnen vara med och dansa och det blir mingel med artisterna.

Evenemanget är ett samordnat evenemang av Lerums kommun och Mjörnmilen som pågår samtidigt i Sjövik. Tid och plats: Bohlins torg, klockan 11:30.

Mjörnmilen mellan Gråbo och Sjövik

Vid 12-tiden på lördag smäller det och för första gången kommer löpare få springa motionsloppet Mjörnmilen. Loppet går mellan Gråbo och Sjövik och vid mållinjen på Bohlins torg bjuds det aktiviteter för hela familjen. När löparna springer i mål kommer det lokala bandet Björboholm Allstarz spela sin musik. Det blir också prisutdelning och Afterrun på Nellies café och diner.

Fira biologiska mångfaldens dag i Lerum

Stor promenadloppis i Tollered

På lördag öppnar bruksorten Tollered upp för loppissugna besökare. Ett 40-tal adresser kommer ha loppis och sälja hembakad fika. Även företagen Sjölyckan, Stilbyrån och Hilma och Evert håller öppet. Läs mer om den stora promenadloppisen och arrangörerna bakom på Lerumstidning.se

Prova på-teater och workshop med Stationsteatern

Under Tollereds promenadloppis arrangerar den lokala teaterföreningen Stationsteater och kulturföreningen Smeden och Spindeln prova på-teater och workshop vid dansbanan i Tollered. Ida Myhrman från Stationsteatern låter hälsa att alla mellan 6-13 är välkomna att delta. Tid från 15.00. Det kommer också serveras korv med bröd och saft.

Seans med mediet Hannu Koskinen

För 450 kronor kan du delta i en seans med mediet Hannu Koskinen i Gråbo på lördag. I evenemanget på Facebook står det ”Hannu är medium som förmedlar budskap från andevärlden. Tröstande, vägledande och stärkande budskap förmedlas med humor och värme.” Start 18.30 i Evolutions Shops lokaler i Gråbo.

Självplock av tulpaner utanför Gråbo

I helgen har Inga-Lisa Adler öppet sitt självplock av tulpaner utanför Gråbo. Här kan man botanisera bland 30 olika sorter tulpaner, alla odlade av Inga-Lisa själv. Mer information om plats och öppettider hittar du på sociala medier under kontot Adlerodlar.

Yoga & Sound i Lerums tingshus

Varannan söndag under våren kan du gå på yoga i Lerums tingshus. Passen är två timmar långa och arrangören Happy Yoga skriver så här i evenemangsbeskrivningen: ”Vi gör yoga som stärker hälsan och välmåendet. Du övar dig på att lyssna till kroppen och sinnet, får möjlighet att uppleva mer närvaro, släppa på stress och snurrande tankar, samtidigt som du höjer energin, glädjen och lugnet inuti.”
Avgiften för ett tillfälle är 330 kronor och du bokar dig på info@happyyoga.se.

LÄS MER:Solskenshistorien: Hundra år gammal T-Ford tar plats på Solkatten

LÄS MER:Inga-Lisa får gården utanför Gråbo att blomstra

LÄS MER:Historien bakom Garveriet i Floda – började med sulläder

ANNONS