Ny asiatisk restaurang öppnar i Ming House gamla lokal

Snart öppnar en ny restaurang i Lerums centrum. Det är kocken och göteborgaren Mohammad Rafique som slår upp portarna till restaurang Asian Cuisne som kommer servera en mix av asiatisk mat.
– Jag tycker Lerum är väldigt vackert, säger han.

ANNONS

När du passerar entrédörren och går nedför trappan till källarrestaurangen på Göteborgsvägen 22 är det som tiden har stått stilla. Här möts man av kinesiska tecken, snidade trädetaljer och en taklampa med röda fransar. Väl nere i restaurangen, som har stått tom i flera år, är inredningen densamma som förr. På tavlor som hänger vid borden syns pandor, koifiskar och en stor röd buddha står uppställd på en hylla.

Snart kommer lokalen, som tidigare huserade kinarestaurangen Ming House, öppna men då under namnet Asian Cuisne. LT har träffat den nya ägaren Mohammad Rafique som ser fram emot öppning.

– Det känns bra och jag ser fram emot att lära känna Lerumsborna och vad de gillar på min meny, säger han.

Restaurangen kommer att ha en bred meny och servera mat från Asien. Mohammad Rafique är själv från Pakistan och ska laga den indiska maten på menyn.

– Det är Asiens godaste rätter som biryani, korma med kyckling eller lamm. Butter chicken och chicken tikka masala, beskriver Mohammad Rafique.

Välkänt ansikte i köket

Men när det gäller till den thailändska och kinesiska maten kommer den lagas av ett välkänt ansikte. Det är nämligen Ming House gamla ägare Chi Sheng Chung som gör comeback i köket.

– Han har över 30 års erfarenhet som kock, säger Mohammad Rafique.

Restaurangen ska servera både lunch och middag och i framtiden hoppas Mohammad att han kan flytta till Lerum.

– Det tar lång tid att pendla från Göteborg till Lerum och restaurangen kommer att ha öppet varje dag så jag vill hitta en lägenhet här i Lerum.

Förhoppningen är att restaurangen kan öppna i början på vecka 21.

LÄS MER:Nya ägare till villa i Lerum – prislappen: 5 300 000 kronor

LÄS MER:Full fart när motionsloppet Mjörnmilen går av stapeln

LÄS MER:Alexander Storåker hedrades med mopedkaravan för fjärde gången

ANNONS