De två lokalerna i Pannhuset ska slås ihop till en, berättar Magnus Andersson, food and beverage manager på Nääs fabriker.
De två lokalerna i Pannhuset ska slås ihop till en, berättar Magnus Andersson, food and beverage manager på Nääs fabriker. Bild: Rebecca Hådell

Öppnar ny krog på Nääs fabriker i vår

Ett dubbelt så stort kafé – som förvandlas till en krog med vedeldad mat på kvällarna. Det är den senaste satsningen på Nääs fabriker.

ANNONS
|

Tidigare i januari flyttade Nääs fabrikers kafé temporärt ut ur Pannhuset och in i Magasinet mittemot hotellet. Ut flyttade också företaget som hyrde in sig vägg i vägg. Lokalerna ska nämligen slås ihop och renoveras, berättar Magnus Andersson, food and beverage manager på Nääs fabriker. Bland annat ska antalet sittplatser på kaféet utökas med ungefär 60.

– Det är ett väldigt tryck på vårt kafé, det är mycket folk som kommer hit. Men vi har inte haft platser för alla. Har man tagit sig ut hit, tycker vi att det är det viktigt att folk kan få käka och ta sig en kopp kaffe, säger han.

ANNONS

Satsar på kvällsöppen krog

En annan nyhet är att kaféet senare i vår kommer att förvandlas till en krog om kvällarna. Fem dagar i veckan ska den ha öppet på sommaren, och två under vinterhalvåret. I centrum står en fransk vedeldad ugn.

– Vi kommer att laga mycket mat över öppen eld, säger Magnus Andersson.

På grund av elpriserna?

– Haha, nej, det är på grund av smaken. Vi ska använda elden som krydda. Det smakar helt enkelt bättre. Vi kommer att glödbaka väldigt mycket grejer direkt över glöden inne i ugnen, allt från kött till grönsaker och pumpa.

En del av grönsakerna tas från Nääs växthus och de egna odlingarna på Gundagården i Vårgårda, och det egna bryggeriet och bageriet bidrar med bröd och öl.

– Vi försöker ta tillbaka hantverket ute på Nääs.

Vedeldade pizzor kan också komma att stå på menyn framöver.

– Men det blir inte napolitanska pizzor, utan kanske lite mer amerikanska.

Invigs under våren

Tanken är krogen ska bli ett mer lättillgängligt komplement till hotellrestaurangen, förklarar Magnus Andersson.

– Den gör också att vi kan ge våra konferensgäster en annan upplevelse. Man kan äta en dag härnere på restaurangen, och en dag uppe på krogen.

Om allt går enligt plan, slår det nybyggda kaféet upp portarna till påsk. Krogen öppnar troligtvis i maj. Vad den ska heta är ännu inte klart.

– Men den ligger ju i vårt gamla pannhus, så det är väl inte otänkbart att det blir något åt det hållet.

ANNONS