Per Anger är ny chefredaktör och ansvarig utgivare för Lerums Tidning.
Per Anger är ny chefredaktör och ansvarig utgivare för Lerums Tidning. Bild: Matilda Falk

Per Anger ny chefredaktör för Lerums Tidning

Ett för läsarna bekant namn återvänder till redaktionen, men nu i ny roll. Per Anger är ny chefredaktör och ansvarig utgivare för Lerums Tidning.

ANNONS
|

Varför väljer du att komma tillbaka till Lerums Tidning?

– Det var på Lerums Tidning jag hade mitt första journalistjobb, när jag var sommarvikarie 2011, och tidningen har sedan dess alltid haft en särskild plats i mitt hjärta. Så när jag fick frågan att ta över som chefredaktör tvekade jag inte.

Vad är ditt kortsiktiga mål med tidningen?

– Att värna Lerums Tidnings arv och viktiga roll som nyhetsförmedlare, granskare och debattorgan i kommunen.

Och det långsiktiga?

– Att få ännu fler att ta del av vår journalistik. Vi ska satsa ännu mer på fördjupande journalistik i ämnen som engagerar Lerumsborna och vässa vår breaking news-rapportering ytterligare, bland annat genom att direktrapportera och sända live under stora nyhetshändelser.

ANNONS

Vad har du gjort sedan du var chef här senast?

– Jag har jobbat i olika roller på andra lokaltidningar i Västsverige. Först som nyhetschef på Alingsås Tidning och därefter var jag chefredaktör på Kungsbacka-Posten under två års tid. Sedan början av året är jag chefredaktör och ansvarig utgivare för Alingsås Tidning, och har nu alltså samma roll även på Lerums Tidning.

Du har inte bara varit chef på Lerums Tidning utan har även en bakgrund som vikarie och reporter här. Vilka är dina topp tre minnen från din tidigare tid på tidningen?

– Ett starkt minne från min tid som reporter var bevakningen kring det planerade höghuset på den så kallade Konsumtomten i centrala Lerum. Det var en fråga som verkligen engagerade många. Och förstås det historiska maktskiftet 2014 där Socialdemokraterna fick kommunalrådsposten efter många år i opposition.

– Ett annat reportage som jag minns väldigt väl var när jag intervjuade några barn som hade byggt en halloweenkiosk utanför sitt hus i Lerum. Deras föräldrar hade hjälpt dem att baka läskiga kakor som såg ut som fingrar och kiosken var smyckad med pumpor för att få den rätta känslan. När vi skulle ta bilder gick barnen in till hundra procent för att agera zombies framför kameran och jag vill minnas att en av bilderna hamnade på förstasidan av tidningen.

Vad tycker du om Lerums kommun?

– När jag kom till Lerum första gången som sommarvikarie tyckte jag att det verkade vara en lite sömnig pendlarkommun. Men när jag lärde känna Lerum insåg jag att det är en kommun med väldigt fin natur och ett rikt kultur- och föreningsliv. Och inte minst är det en kommun full av intressanta och spännande människor.

Har du någon favoritplats här?

– Jag brukar ta lunchpromenader längs Säveån och Strandvägen, det kan jag rekommendera alla som vill lätta på stressen under arbetsdagen. Annars är Torskabottens badplats ett ställe dit jag ofta åker sommartid med dottern för att bada. Sen är ju hela miljön runt Nääs slott fantastiskt fin.

LÄS MER:Så gör du för att ladda ner Lerums Tidnings nyhetsapp

ANNONS