En person skadades då ett fordon sladdade in i ett annat fordon på en parkering i Floda, enligt polisen.
En person skadades då ett fordon sladdade in i ett annat fordon på en parkering i Floda, enligt polisen. Bilden är en arkivbild. Bild: Elin Johansson

Person påkörd på parkering i Floda

Ett fordon sladdade in i ett annat fordon på en parkering i Floda under söndagen. Nu misstänks en tjej, under 18 år, för vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada, enligt polisen.

ANNONS
|

Det var klockan 15.34 på söndagseftermiddagen som larmet om trafikolyckan i Floda inkom till SOS Alarm. Räddningstjänst, polis och ambulans ryckte ut.

– Det ska vara en epa-traktor inblandad och det verkar vara en person som blivit påkörd, sa polisens presstalesperson Anna Hammarbäck, vid en inledande kontakt.

Polisen: ”Inga allvarliga skador”

Senare kunde polisen berätta att en tjej, under 18 år, misstänks för vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada. Hon fick sitt körkort omhändertaget, enligt polisen.

– Det är en ombyggd personbil, en A-traktor eller epa, som har sladdat på en parkering. Den har träffat ett annat fordon, varpå det fordonet flyttade sig och träffade ägaren till det fordonet som stod utanför fordonet, säger Sebastian Börjesson, vakthavande befäl på polisen, och fortsätter:

ANNONS

– Målsäganden får lättare skador och avförs till sjukhus med ambulans. Det blev inga allvarliga eller livshotande skador.

”Ska ha skett på en parkeringsplats”

Enligt Ola Nilsson, teamledare på SOS Alarm, larmades till en början två ambulanser ut till platsen, varav den ena vände tillbaka.

Vid klockan 16.15 var räddningstjänsten klara på olycksplatsen och då hade även den kvarvarande ambulansen lämnat med en person, enligt SOS Alarm.

– En person är förd med ambulans till sjukhus, sa Ola Nilsson.

Olyckan ska ha varit av mindre omfattning, enligt räddningstjänsten.

– Det ska ha skett på en parkeringsplats. Ingen är fastklämd eller något sådant, berättade Björn van der Kaay, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten.

LÄS MER:Bil i olycka vid Flodamotet

LÄS MER:Rökutveckling i garagelänga i Floda

LÄS MER:Förskolebarn flyttas runt efter brand - föräldrar kritiska

ANNONS