Personlig tränare öppnar spegelfritt gym i Stenkullen

Konstverk i stället för speglar, och fokus på personlig träning. Det är konceptet för träningsstudion Form your life som nu öppnar på Hedefors bruk.

ANNONS
|

Sedan i januari har personliga tränaren Karin Svensson arbetat med att omvandla det som tidigare var en jordgubbsodling till en modern träningsstudio. Hantverkarna är fortfarande i full gång när LT tittar in.

– Det var bara ett tomt skal när vi började. Men lokalen är perfekt, för vi kunde göra vad vi ville, säger hon.

I nästa vecka slår studion Form your life upp portarna. Hit ska både Karin Svenssons existerande kunder och nya ansikten välkomnas. Fokus ligger på träning ledd av en personlig tränare (PT), individuellt och i grupp. Utanför PT-passen kommer det dock finnas möjlighet för ett begränsat antal medlemmar att träna själva.

ANNONS

– Det här är ett litet exklusivt gym. Din PT kanske är i lokalen samtidigt som du själv tränar, och skulle det vara något som du inte uppfattade på träningen sist, så kan du faktiskt gå och fråga, säger Karin Svensson.

Skippar spegelväggarna

Hennes förhoppning är att studion ska bli ett ställe dit folk som kanske inte är bekväma med att gå på vanliga gym, kan komma och träna. Ett led i det är att inte ha spegelväggar.

– Om du tränar här och känner dig stark, då går du ju härifrån med ett större självförtroende och självkänsla. Du tänker att ”idag gjorde jag det här”, i stället för att du såg i spegeln ”oj vad magen putade”.

Speglar tar också för mycket fokus från träningen, menar Karin.

– Jag tror ju på att när du tränar, så ska du känna och hitta rörelsen inom dig, och inte i spegelbilden. Står du dessutom och gör marklyft och tittar i spegeln, då får du ju fel position med en gång, säger hon och vrider demonstrativt på huvudet.

I stället pryds väggarna av konst. Bakom verken står Lerumsbon Daniel Wahlgren, vars resa från framgångsrik vd till konstnär Lerums Tidning tidigare berättat om.

– Det blir som ett galleri i gymmet. Tavlorna är till salu och man kan till och med få med sig dem hem. Det känns också unikt och roligt, säger Karin.

Daniel ska även arbeta som personlig tränare i studion. Hans ålder och livserfarenheter tror Karin Svensson kommer vara en resurs.

– Han har mycket styrka att ge, både mentalt och coachningsmässigt.

Fokuserar på helheten

Karin Svensson är utbildad PT och jobbade tidigare för en gymkedja i Lerum. Hennes styrka som PT är att hon plockar fram folks svagheter, menar hon.

– Du är aldrig starkare än din svagaste länk. Träningen måste utgå ifrån den. Har du en svag bål, så kanske du inte behärskar ett knäböj. Du kanske får köra med två hantlar till att börja med.

Hon har också ordnat träningsresor genom sitt eget företag, och är utbildad kostrådgivare.

– Jag brinner för att hjälpa människor. Och för mig är inte träningen det viktigaste, utan helheten. Att du får alla bitar att funka; kost, träning, sömn, stress. Ett bord måste ha fyra ben, annars gungar det.

LÄS MER:Här kan du klättra i Lerum – platserna för både nybörjaren och proffset

LÄS MER:Dagliga kallbad hjälpte Anders ur utbrändheten

LÄS MER:Mattcurling introduceras i Lerum – i samarbete med Lerums tennisklubb

ANNONS