Polisinsats skapade oro på Kullgårdsvägen

Under fredagen gjorde polisen en husrannsakan på Kullgårdsvägen i Lerum, och sedan en tid tillbaka har folk vittnat om droghandel och oroligheter i området.
Därav sattes extra bevakning in under helgen.
– Det har verkligen eskalerat, säger Catherine Gauffin, ordförande i LH Kullgården.

ANNONS

Det var i fredags i förra veckan som flertalet personer hörde av sig till bostadsbolaget Förbo och undrade varför det det pågick ett polisingripande i området vid Kullgårdsvägen i Lerum. Förbo visste inte varför, men skickade ändå ut ett meddelande till boende på gatan.

I meddelandet stod det att de skulle sätta in extra bevakning för att öka tryggheten och att väktare skulle utföra ronderingar under helgen. Dels med anledning av oroligheter som varit men också eftersom polisen gjorde ett ingripande i området.

– Några hyresgäster ringde och påtalade att det var poliser där och undrade varför. Tyvärr kunde vi inte uttala oss om händelsen då det var ett polisiärt ärende. Det är viktigt att man som boende vänder sig direkt till polisen om man upplever att det pågår kriminell verksamhet. Är det något gällande sitt boende så ska man vända sig till oss, säger Förbos kommunikationschef Hanna Holmström Tomic.

Hon kommenterar även den extrainsatta bevakningen av väktare.

– Vi får se hur det utvecklar sig, men vi valde att tillsätta extra bevakning i området under helgen.

Polisinsatsen som gjorde folk oroliga handlade om en husrannsakan, mer än så vill kommunpolis Conny Holm inte avslöja. Ingen person ska dock ha gripits.

”Verkligen eskalerat”

Enligt Cathrine Gauffin, ordförande i LH Kullgården i den lokala hyresgästföreningen på Höjden, har otryggheten i området eskalerat sedan ungefär ett år tillbaka.

– Förra sommaren började hemskheterna hos oss. Jag vågade inte gå ut med hunden på kvällarna då, säger hon.

Hon påpekar också att hon har bott i området i över 18 år och att det tidigare varit lugnt, till skillnad mot nu.

– Det är inte trevligt här. Det har varit värsta idyllen och det är fint fortfarande, men det här är inte trevligt alltså. Vi måste ju starta någon grannsamverkan, för det har verkligen eskalerat.

Hon fortsätter:

– Vi har sett sprutor och allt möjligt. Man ser ju om de håller på och dealar med knark i handen. Jag tänker inte ge mig. Vi måste gemensamt göra något åt det, det måste ju hända något. Man kan inte bara skaka på huvudet över allt som händer idag.

Kommunpolisens uppfattning

När LT pratar med Lerums kommunpolis Conny Holm så berättar han att de känner till drogverksamheten i området.

– Ja, det känner vi till och det är den problematiken vi har jobbat med. De på grannsamverkansområdet Höjden tycker att det har blivit lugnare, det är vår uppfattning också, säger han.

”Vi får flytta”

Catherine Gauffin verkar dock inte hålla med om allt som kommunpolisen säger.

– Det är hela tiden. Det har ingen betydelse om det är veckodagar eller helger. Det är flera här som säger ”vi får flytta”, ”hur har det blivit så här?” och ”Förbo gör inget åt det”.

Hon berättar om en rädsla hos de boende men säger också att hon aldrig har bevittnat något våld i området.

Lerumspolisen Conny Holm kommenterar Gauffins uttalande:

– Jag kan inte ta ifrån henne den känslan. Vi har haft en del uppe i Höjdområdet, vilket vi har jobbat mycket med det senaste halvåret, och haft mycket hjälp av grannsamverkan, och nu tycker vi att det har lugnat sig där.

LÄS MER:Trygga familjer för ett tryggare Sverige

LÄS MER:Lista: Här är de som dömts för rattfylleri i Lerum

LÄS MER:Man odlade cannabis i garderob – tänkte sälja till kompisar

ANNONS