Prisvärda buffén på Namfon Thaikök – ett hett smakäventyr

Ät så mycket du vill! Ja, tack. På Namfon thaikök i Floda vill man ta både en andra och tredje gång. Här är varje tugga ett hett smakäventyr och det känns uppfriskande med en mindre buffé med fyra vällagade rätter.

ANNONS

En dold thairestaurang bakom ett hörn i Floda centrum kan inte verka mycket för världen. Men låt dig inte luras av utseendet – den blygsamma exteriören, tillika den sjaskiga inredningen (om man får vara krass), står i stark kontrast mot kvaliteten på maten, som tvärtemot är mycket, mycket god.

När LT:s Lunchkoll slår sig ner på Namfon är det i en tom restaurang – och när vi har tagit den första tuggan kan vi inte förstå varför. Kockarna i köket har bemästrat konsten med thaimat.

– Precis så här vill jag att maten på alla thaihak ska smaka. Hit kommer jag åka igen på lunchen, säger en i sällskapet.

Chilioljan ett hett plus

Dagens buffé består av fyra rätter med något för alla: Kheng massaman kyckling, Pad prik kheng biff, vegetarisk Pad pak rummit och Satay kyckling. Till detta serveras ris direkt från riskokaren. Det finns också en liten, och ointressant, salladsbuffé men framförallt god jordnötssås, sweet chilisås och en het chiliolja som sätter fart på smaklökarna.

Ingen kan påstå att tallriken blir särskilt fotogenisk när man tagit för sig från en thaibuffé. Men det är inte heller vid bufféerna vi ser dagens influencers flockas. Här handlar det om att äta sig mätt! Samtidigt uppnår Namfon något som inte är givet på liknande bufféer.

Här har de wokade grönsakerna bra stuns och såsen som de wokats i är full med smak. Även rätterna med biff och kyckling är vällagade, och smakar fantastiskt. Till och med Satay-kycklingen, som på andra ställen kan vara torr, är saftig och smaken gifter sig med jordnötssåsen. Ovan nämnda chiliolja får våra munnar att brinna men trots det vågar man sig på ytterligare en röd chili.

Ett take away-hak

Vi inspireras desto mindre av lokalen. Det är uppenbart att Namfon framförallt är ett take away-hak där kunder spenderar några minuter väntandes i den lilla restaurangen. Sittplatserna är inte många och vid fönstret, där vi sitter, surrar en och annan fluga. Denna lunchtimme har vi restaurangen för oss själva och i bakgrunden hörs ett thailändskt radioprogram. Det är en trevlig känsla och bristen på inredning eller genomtänkta sittplatser gör oss ingenting.

Vi betalar inte heller för atmosfären, utan maten! Med dagens mått mätt är lunchen på Namfon billig. 105 kronor för en smakrik thaibuffé inklusive dricka är sällsynt.

Namfon Thaikök

Adress: Floda Stationsväg 1a

Webbadress: https://namfonthai.se/namfon-thaikok-i-floda/

Lunchpris: Buffé för 105 kronor inkl. dricka.

Maten: 5 av 5.

Miljön: 2 av 5.

Totalbetyg: 4 av 5.

Vad är Lunchkollen?

Under vinjetten Lunchkollen äter sig Lerums Tidning genom kommunens lunchutbud, och sätter betyg på upplevelsen. Vi sätter betyg på mat och miljö, och de båda vägs ihop i ett totalbetyg där matbetygen väger tyngre.

Betygsskalan

5 = lysande

4 = utmärkt

3 = bra

2 = godkänt

1 = underkänt

0 = uselt

LÄS MER:Brasseriet tar det bästa av kvällen vidare till lunchen

LÄS MER:Sushin ett bottennapp på Mikados lunchbuffé

LÄS MER:Mycket burgare för pengarna på ICA Kvantums Hamburgeria

ANNONS