Publiksuccé ifjol – dags för nytt kosläpp på Kåhögs gård

Efter förra årets kosläpp på Kåhögs gård, rådde viss osäkerhet kring evenemangets framtid. Men efter en tids funderande kan Linn Börjesson, som tagit över driften av gården tillsammans med sin bror John, ge ett lugnande besked.
– Vi kör igen, den 6 maj! utbrister hon.

ANNONS
LocationJonsered|

Fjolårets kosläpp i Lerums grannkommun Partille blev en succé med 11 000 personer i publiken.

Men därefter började syskonen Börjesson ta över verksamheten efter föräldrarna Lars-Inge och Birgitta, vilket alltså gjorde att kosläppets framtid som publikt evenemang var lite ovisst.

– Ja, vi genomförde ett generationsskifte här på gården med allt vad det innebär – samtidigt som många andra sysslor ska hinnas med under våren inför sommaren, säger Linn Börjesson.

Men till slut kom man i familjen fram till att kosläppet alltså ska hållas som vanligt. Enligt Linn Börjesson kan det 2023 vara för tionde året i rad.

ANNONS

– Att kunna fortsätta känns väldigt kul, det är roligt att kunna arrangera ett kosläpp med publik speciellt för alla barns skull, säger Linn Börjesson.

Hur många kor är det som ska ut i hagen den 6 maj?

– Mellan 70 och 75 stycken, säger Linn Börjesson.

Mjölk och nybakade bullar

För årets besökare bjuder Arla, precis som ifjol, på mjölk, nybakade bullar och tipspromenad.

– På Arlas hemsida kan man föranmäla sig, men i nuläget vet jag inte hur många som gjort det. För en del hänger det säkert också på vilket väder det blir, säger Linn Börjesson.

– Men vi kan absolut ta emot lika många besökare som senast, fortsätter hon.

Kosläppet på Kåhögs gård i Jonsered går av stapeln lördagen den 6 maj. Evenemanget börjar klockan 10 och korna släpps klockan 11.

LÄS MER:Så mycket tjänar toppcheferna på kommunen

LÄS MER:Förfallet hus vid Häcksjön i Lerum irriterar – kommunen startar ärende

LÄS MER:Här kan du klättra i Lerum – platserna för både nybörjaren och proffset

ANNONS