Räddningstjänsten larmad om brand i Lerums centrum

En brand uppstod i en trappa utanför en källardörr vid kommunhuset i Lerums centrum under fredagsförmiddagen. Byggnaden fick utrymmas på grund av röken. Det finns ingen misstanke om brott kopplad till branden.
– Det är skräp och papper som har brunnit, säger Jens Andersson, polisens presstalesperson.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgradeLerum|

Larmet om branden kom vid klockan 10.30 på fredagsförmiddagen. När räddningstjänsten anlände till platsen kunde de konstatera att det brunnit i en trappa utanför en källardörr, enligt kommunen.

Röken letade sig in i husets källare och trapphus och kommunhuset fick utrymmas, skriver kommunen på sin hemsida.

– Det har brunnit i en trapp på utsidan av byggnaden och som leder ner i källaren, sa räddningstjänstens larm- och ledningsoperatör Bosse Florell, initialt.

TV: Hör insatsledaren:

Branden kunde ganska snart släckas, men räddningstjänsten var kvar på platsen ett tag efteråt.

– Vi kontrollerar kommunhuset och har ventilerat lite rök, sa Bosse Florell.

När räddningstjänsten fick larmet var det oklart om det brann inne i eller utanför källaren till kommunhuset, enligt insatsledaren Oscar Hed.

– Så vi åkte dit med dubbla styrkor från Lerum. Vid framkomst kunde vi konstatera att det brinner. Rådiga människor på torget har varit nere och släckt med vatten och släckare. Vi har lite rök i källaren, men inte värre än så, säger han.

Polisen: Ingen misstanke om brott

Polisen skickades till platsen då räddningstjänsten misstänkte att branden skulle kunna vara anlagd. Men det var den inte. Polisen har upprättat en anmälan om brand utan misstanke om brott.

– Detta efter att man har hållit förhör på platsen. Det är skräp och papper som har brunnit. Röken har spridit sig via fläktintaget, säger Jens Andersson, polisens presstalesperson.

Strax före klockan halv tolv på fredagsförmiddagen var räddningstjänsten klara med sitt arbete på platsen och kommunens anställda kunde återgå till sina arbetsplatser, skriver kommunen på sin hemsida.

ANNONS