Singelolycka på E20

En lastbil som fraktade en grävmaskin på ett släp körde in i viadukten som går över E20 vid Allum i Partille vid sjutiden på tisdagsmorgonen.
Vägen öppnade igen för trafik vid klockan 22 på tisdagskvällen, meddelade Trafikverket.

ANNONS
|

Larmet kom vid sjutiden på tisdagsmorgonen. En lastbil, som var lastad med en grävmaskin, körde in i viadukten som förbinder Allum med resecentrum ovanför E20.

– Den har tappat maskinen. Vi är på väg fram, men det är ganska mycket trafik. Det är stopp i trafiken i riktning mot Göteborg, säger Christer Dyrfelt på räddningstjänsten, initialt.

Grävmaskinen och kranen låg på marken och täckte tre körfält, enligt polisen.

– Jag har ingen uppgift angående rättsläget. Polis är kvar på plats, säger August Brandt, polisens presstalesperson, vid klockan 10.00.

Stopp på E20 efter olycka

Vägen var avstängd söderut i riktning mot Göteborg. Prognosen var att den kan öppna igen för trafik vid klockan tre på eftermiddagen.

ANNONS

Vid klockan 11.45 meddelade Angelika Knutsson, presskommunikatör på Trafikverket, följande:

– En del av en gångbro har tappat lite betong. De har en del att göra där.

Två källor som jobbar inom inspektionsteamet på plats säger att det upptäckts en spricka i betongen efter skadan och att denna måste kollas upp innan trafiken kan släppas på.

– Vi har konsulter på plats som måste kontrollera skadan i gångbron, mer vet vi inte i nuläget, säger Albert Aguilar, centrumchef på Allum.

Vid 08.30-tiden påbörjades bärningsarbetet. Då började bärgare lyfta undan den arbetsmaskin som trillat av lastbilen vid krocken.

– Bärgare har tagits till platsen och ska försöka lyfta bort arbetsfordonet. Vi är kvar på platsen och har städat av vägbanan så gott det går. Vi inväntar att arbetsfordonet lyfts bort så vi kan städa ordentligt under, uppger räddningstjänsten.

Vägen öppnade igen för trafik vid klockan 22 på tisdagskvällen, meddelade Trafikverket.

ANNONS