Stenkullenföretaget hjälper miljön och sin ekonomi

Stenkullenföretaget Stihl hjälper miljön och minskar energikostnaderna genom att installera ytterligare solpaneler. Målet är att bli klimatneutrala.

ANNONS

Det är flera företag som nu satsar på att dels minska sin energikostnad och dels göra något för miljön. Ett av dem är Stihl Norden, vars huvudkontor ligger i Stenkullen. Stenkullenföretaget har målet att bli det första i koncernen att bli helt klimatneutralt. Som ett steg i att nå målet har ytterligare solpaneler installerats, vilket förväntas spara 22 ton koldioxid årligen

Hälften är solenergi

I ett pressmeddelande skriver företaget ”Den extra kapaciteten från den nya installationen motsvarar 48 000 kW årligen. Den ökade investeringen i solpaneler resulterade i att över 50 procent av Stihl Nordens energiförbrukning nu täcks av solenergi.”

Stenkullenföretaget ökar också antalet laddningsstationer för elbilar med sju. Tillsammans med dem som fanns sedan tidigare innebär det att det idag är totalt 22 individuella laddningsplatser för anställda. I dagsläget är 84 procent av alla företagsbilar inom Stihl Norden antingen el- eller hybridbilar, och satsningen från att konvertera från bensin till elfordon är en del av den pågående klimatstrategin.

Ett stort familjeföretag

Stihl är en global koncern som är specialister på motorredskap med dotterbolag runt om i världen. Företaget säljer bland annat häcksaxar, jordtrimmer och lövblås.

Koncernen har drygt 20 000 medarbetare och omsatte 5,06 miljarder euro år 2021. Det nordiska huvudkontoret finns alltså i Stenkullen, och har verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland.

LÄS MER:Två företagare från Lerum är med i SVT:s Draknästet

LÄS MER:Fräckt inbrott mitt på dagen – stal flera bergvärmepumpar

LÄS MER:Vill etablera massivt industriområde vid Jerikotunneln

ANNONS