Sushin ett bottennapp på Mikados lunchbuffé

Lerums Tidning lunchkollar klassiska buffén hos Mikado vid Bagges Torg – med blandad aptit.
– En sushirestaurang ska kunna leverera goda makirullar och nigiris, även på lunchbuffé. Dessvärre håller inte sushin måttet, säger en av lunchätarna.

ANNONS

”Ät så mycket du vill” står det på trottoarprataren utanför Mikado på Bagges torg. Den japanska restaurangen har mättat många sushihungriga magar genom åren och är ett klassiskt lunchställe med sin buffé.

Det är med hungriga magar LT:s lunchkoll stiger in i restaurangen och betalar de 129 kronor lunchen kostar. En överkomlig summa med tanke på allt som erbjuds. Här kan man trots allt äta hur mycket sushibitar man vill och orkar. I den stora trivsamma restaurangen sitter ett fåtal utspridda sällskap när klockan precis slagit 13.00. Med tanke på den sena timmen har vi därför överseende med att buffén är utplockad och vi tar för oss av det som finns kvar.

Första tallriken landar i en salig mix – som sig bör på lunchbuffé. Klibbigt ris bråkar om platsen med entrecoterullader, kycklingspett, friterad fisk och wokade grönsaker. Söt satésås, eller jordnötssås som gemene man säger, lägger sig över det klibbiga riset och kycklingspetten.

Salladsbuffén får sig en ordentligt titt men mixen av glass, inlagda frukter, oliver och dressing med mera lockar inte någon i sällskapet.

Sushin – en besvikelse

Det är inte en japansk smaksensation som infinner sig när sällskapet hugger in på lunchen – men det är inte heller en besvikelse. Entrecotrulladerna är möra med god smak och de wokade grönsakerna har ett bra tuggmotstånd. Den friterade fisken, som är ett uppskattat inslag av sällskapets pescitarian (vegetarian som äter fisk och skaldjur reds.anm), lämnas dock efter en tugga. Frityren är degig i konsistensen och fisken smaklös.

Bild: Redaktionen

Vi närmar oss de eftertraktade sushibitarna och det är med nyfikenhet och höga förväntningar Lunchkollen hugger in. För på senare år har Mikados klassiska sushimeny utmanats ordentligt av andra sushirestauranger i centrum.

Det är dock en enad lunchkoll som konstaterar att sushin inte smakar bra. Somliga i sällskapet lägger ner pinnarna och lämnar resterande bitar orörda efter några tuggor.

– En sushirestaurang ska kunna leverera goda makirullar och nigiris, även på lunchbuffé. Dessvärre håller inte sushin måttet. Den känns både tung och smakfattig vilket lämnar en besviken, blir utlåtandet från en i sällskapet.

Men det är trots allt buffé och det blir en omgång två med ny mat från en numera påfylld och rykande buffé. De frasiga vårrullarna och varma wokade äggnudlarna blir en tröst efter sushins bakslag.

Mikados lunchbuffé har varit ett populärt tillhåll i många år och somliga i sällskapet har varit här flera gånger tidigare. LT:s lunchkoll kan konstatera att buffén är ett säkert kort som inte innebär några överraskningar. Men om man är sugen på sushi finns det andra alternativ.

Mikado

Adress: Bagges Torg 17, Lerum.

Webbadress: Saknar egen hemsida.

Lunchpris: 129 kronor för japansk lunchbuffé inkl. kaffe och glass.

Maten: 2 av 5.

Miljön: 3 av 5.

Totalbetyg: 2 av 5.

Vad är Lunchkollen?

Under vinjetten Lunchkollen äter sig Lerums Tidning genom kommunens lunchutbud, och sätter betyg på upplevelsen. Vi sätter betyg på mat och miljö, och de båda vägs ihop i ett totalbetyg där matbetygen väger tyngre.

LÄS MER:Lerum Tidnings lunchkoll testar Limone & Dolci vid Solkatten

LÄS MER:Den dolda pastapärlan vid tågstationen överraskar

ANNONS