Tågen ersätts av bussar i påsk

Det kommer ta dubbelt så lång tid att resa kollektivt mellan Lerum och Alingsås i påsk. Detta då ett banarbete på sträckan gör att alla tåg på sträckan ställs in under de röda dagarna – och bussar ersätter.

ANNONS
|

Lerumsresenärer har vant sig vid att kunna åka tåg upp mot Alingsås på dryga 20 minuter, beroende på vilken avgång man väljer.

Men vill man resa på sträckan under påskdagarna, så kan det vara på sin plats att förbereda sig på längre restid. Då får resenärerna nämligen byta tågstolen mot ett bussäte; att ställa in tågtrafiken under påsken och ersätta med busstrafik kommer i stort innebära en dubbelt så lång restid för de som ska resa till Alingsås från Lerum.

Underhållsarbete ligger bakom

De flesta av dessa bussturer kommer landa på 41 respektive 50 minuter, för den som hoppar på bussen vid Lerums station och sedan hoppar av vid Alingsåsterminalen i centrala Alingsås.

ANNONS

– Trafikverket gör underhållsarbete på sträckan under påskhelgen, berättar Patrik Chi, presskommunikatör på Västtrafik, om anledningen till de inställda tågen.

Enligt Västtrafik är det färre som reser med tågen under röda dagar.

– Därför är det bra att det görs underhåll när färre reser, säger Patrik Chi.

”Rekommenderar alla att söka sin resa”

Han riktar en skarp uppmaning till resenärerna i påsk: ta reda på vad som gäller för just din resa, i god tid.

– Generellt sett tar det längre tid att resa med buss än tåg. Då får man vara ute i god tid och söka sin resa i förväg. Vi rekommenderar alltid alla att söka sin resa, för det kan ske förändringar i trafiken även när det inte är arbeten på banan, säger han.

Trots att restiden fördubblas under påsken kommer det inte vara möjligt att söka förseningsersättning, då detta handlar om ett planerat arbete som det informeras om i förväg.

Påsktrafiken – tågen på sträckan Alingsås-Göteborg ställs in

Så här påverkas tågtrafiken under påskhelgen:

• Skärtorsdagen den 6 april vänder tågen från Göteborg i Partille, från midnatt fram till klockan 14.00. Vill man resa vidare från Partille mot Alingsås till mellan dessa tider så hänvisas man till ersättningsbuss.

• Från och med skärtorsdagen den 6 april klockan 14.00 fram till och med måndagen den 10 april (annandag påsk) klockan 14.00 är alla tåg på sträckan mellan Alingsås och Göteborg inställda. Bussar ersätter då på hela sträckan.

Källa: Västtrafik

LÄS MER:Giovanni Nicoletti vill sätta Aludden i Lerum på kartan – med stora parkkonserter

LÄS MER:Jennifer Brown tillbaka på scen – gästar Lerum

LÄS MER:Färdtjänsten går att boka igen – löser bokningen manuellt

ANNONS