Utredningen efter skottlossningen i Lerum är klar

Nu är utredningen efter skottlossningen på Brobacken i Lerum klar, och åklagaren anser sig kunna presentera vad som har hänt men inte varför. Åtalet väntas kunna lämnas in till tingsrätten i februari.

ANNONS
|

Åklagaren Carolyn Westeröd och polisen är klara med den mycket omfattande utredningen efter skottlossningen på Brobacken. Nu ska de tilltalades advokater gå igenom materialet och därefter, troligen i mitten eller slutet av februari, lämnas åtalet in till tingsrätten.

Det kommer bli en rättegång som pågår under flera dagar, eftersom det är många inblandade och flera vittnen som ska höras. Sju personer är misstänkta för mordförsök. Målsägaren, mannen i 40-årsåldern som blev skjuten i benet, är misstänkt för vapenbrott och två personer är misstänkta för att ha försökt gömma hans vapen. Åtta av de misstänkta är häktade. Samtliga förnekar brott.

ANNONS

Det var vid 19-tiden en lördagskväll i augusti som flera skott avlossades från flera olika vapen. Skottlossningen inträffade mitt i centrala Lerum och en man som var inblandad i bråket träffades i benet. Det var dessutom, enligt åklagaren, risk att en förbipasserande kunde ha träffats av en kula.

Vad var det egentligen det handlade om?

– Jag kan inte presentera ett tydligt och klart motiv, säger åklagaren Carolyn Westeröd och fortsätter:

– Det finns olika uppgifter på vad det är som har hänt, men inget konkret. Det är klart att det finns en konflikt i bakgrunden, men det är inte klart exakt vad den handlar om.

Skottlossningen handlade, enligt polisen, om en uppgörelse bland kriminella. Enligt åklagaren Carolyn Westeröd är dock de misstänkta i det här målet inte misstänkta för brott i andra större mål, som hon har kännedom i alla fall.

ANNONS