Vinn en pop-up-butik – på Nääs fabriker

Nu tar Nääs fabriker till ett nytt grepp för att fylla sina lokaler. De utlyser en tävling, där priset är en gratis pop-up-lokal under tre månader.

ANNONS
|

Den aktuella lokalen ligger längs huvudstråket vid Nääs fabriker och har störst skyltfönster på hela fabriken. Den var en gång i tiden en lastbrygga, men används idag främst av butiker och till utställningar och fotograferingar.

– Senast hade vi en verksamhet som heter Grön-grön, de sålde växter. Och allra senast hade vi en utställning, Welcome to the jungle, med unika smycken, säger Daniel Andersson, marknads- och kommunikationschef.

Just nu står lokalen dock tom, och det vill Nääs fabriker ändra på. Därför har de nu utlyst en tävling där vem som helst kan delta och ha chansen att vinna tre månaders fri hyra av lokalen.

ANNONS

– I dagsläget har vi ingen hyresgäst, och vi tänkte att vi kunde göra en kul grej av det. Mindre företag och startups kan få testa på att sälja sina produkter. Det finns också möjlighet att ställa ut om man är konstnär, hantverkare eller illustratör. Det är en perfekt yta att ha som skyltfönster.

Redan fått in tävlingsbidrag

Det finns dock en hake med lokalen – den är inte vinterisolerad.

– Så det kräver att det är produkter eller alster som klarar utomhustemperaturer. Därför har vi också haft en utmaning i att hitta rätt hyresgäst. Men vi tänker att en tävling kan göra att fler upp ögonen för lokalen, säger Daniel Andersson.

Ställer ni några andra krav?

– Nej , förutom om att man ska sälja något, så måste man ha en verksamhet eller ett företag.

Tävlingen pågår till och med den 4 september.

– Vinner gör man genom att ha ett väldigt starkt bidrag som man skickar in via vår hemsida. Man får beskriva sin verksamhet och motivera hur man kan bidrag till Nääs fabriker som utflyktsmål och shoppingdestination. Vi har redan fått ett tiotal väldigt bra bidrag. Så det är roligt, säger Daniel Andersson.

Vinnaren presenteras den 8 september.

LÄS MER:Därför är utegymmet vid Nääs fabriker avstängt

LÄS MER:Ny förening skramlar till hjärtstartare i Tollered

LÄS MER:Biljetterna släppta till unik opera på Nääs slott

ANNONS