”De gasar när andra bromsar” – därför väljer padelstjärnan Lerum

Lerums Padelcenter är en liten aktör på den svenska padelscenen, men när marknaden är i gungning passar man på att gå på offensiven. Det senaste nyförvärvet, Sverigetvåan Viktor Stjern, är den tredje stora värvningen inom loppet av en månad.

ANNONS
|

Amanda Girdo, Sverigeetta bland damerna, och Hami Golestan, landets stora padelprofil som är rankad 28:a bland herrarna, var de första två värvningarna. Nu har Lerums Padelcenter även skrivit kontrakt med Viktor Stjern, rankad tvåa bland herrspelarna. Det var efter att han besökt hallen i Stenkullen tillsammans med sambon Amanda som han valde att följa i hennes fotspår.

– Hon blir inte av med mig, jag är en riktigt jobbig pojkvän, skojar Viktor Stjern.

Vad betydde det att Amanda redan spelade för klubben?

– Det var upplägget och helhetslösningen i Lerum som lockade, att hon är där är bara en bonus, det hade egentligen ingen del i beslutet,

ANNONS

Lerum går mot strömmen

Vid sidan av padelsatsningen arbetar 31-årige Viktor Stjern heltid som civilekonom, och med tillgång till anläggningens kontorshotell kan han bedriva både yrkes- och idrottskarriär från samma byggnad. Men när han berättar om de huvudsakliga grunderna till beslutet ger han samma bild som Amanda Girdo och Hami Golestan gjort före honom.

– Många hallar är försiktiga och genomgår ett stålbad. Lerum går mot strömmen, de ser positivt på framtiden och gasar när andra bromsar. Det märks tydligt när man är i hallen, hela stämningen är positiv, jag blir glad av att komma dit.

Och glädjen är ingen oviktig faktor?

– Verkligen inte, vi som tränar mycket kanske inte längtar till banan alla dagar i veckan, men ska ändå dit. Då är det skönt att mötas av ett leende, en kopp kaffe och lite gött häng, det är lätt att underskatta betydelsen av det.

Padel på ny nivå

Efter Lerums Padelcenters invigning för ett år sedan har man inte legat på latsidan. Först lockade man de vanliga motionärerna, sedan startades Lerums Padel Club där ett 80-tal barn och ungdomar tränar idag, och nu kan klubben alltså även stoltsera med ett litet stall av elitspelare.

– Nu kan vi spela klubb-SM utan att göra bort oss. Sen får vi följa dem hos oss, bygga något tillsammans. Det blir en annorlunda vibe i hallen av att ha dem här, det är padel på en annan nivå, säger hallchefen Daniel Molin.

Viktor Stjern säger så här om satsningen:

– Det är fantastiskt och nu är det upp till Madde (Madeleine Wallenstam, marknadsansvarig) och Daniel och gänget att bestämma hur stort de vill göra det här, för det finns säkert potential att gasa ytterligare. Det är jättekul att få med hela pyramiden med barn, ungdomar, juniorer, veteraner, och nu också eliten.

Vilka är dina ambitioner med padeln?

– Jag har kommit ganska långt på min talang och tennisbakgrund, så min tanke de kommande tre åren är att verkligen ge padeln mer tid av mitt liv. På slutet har vi vunnit det mesta hemma i Sverige, nästa steg är att mäta krafterna internationellt.

Tvåa i säsongsdebuten

I helgen gjorde Viktor Stjern säsongspremiär när han tillsammans med partnern Pierre Bonfré kom tvåa i den första deltävlingen i Swedish Padel Tour.

– Vi föll på målsnöret, så Lerum får vänta på segern, men det var ändå en bra start för nya klubben.

LÄS MER:Sveriges största padelprofil till Lerum

LÄS MER:Tung start – sedan tog Maja brons i ungdoms-OS

LÄS MER:Nya loppet – kan vara Sveriges snabbaste bana

ANNONS