Gustav Bäckevall är klar för JDM Match efter att ha vunnit Slaget om Göteborg på Sjögärde GK. En insats han rankar som en av karriärens höjdpunkter jämte vinsten i KM på Stora Lundby GK.
Gustav Bäckevall är klar för JDM Match efter att ha vunnit Slaget om Göteborg på Sjögärde GK. En insats han rankar som en av karriärens höjdpunkter jämte vinsten i KM på Stora Lundby GK. Bild: Stora Lundby GK

Gustavs drömrunda ger åtråvärd finalplats – får tampas med de bästa

Bästa tävlingsrundan i karriären bäddade för en överlägsen seger i Slaget om Göteborg på Sjögärde GK. Till slut vann Stora Lundbys Gustav Bäckevall med fem slag före närmaste konkurrent och är därmed direktkvalificerad till JDM Match – där de bästa juniorerna i Göteborgsområdet gör upp om en åtråvärd titel.
– En av de största framgångarna i min karriär, säger Gustav Bäckevall.

ANNONS
|

20-årige Gustav Bäckevall mer eller mindre bor på golfbanan under sommarhalvåret. I snitt räknar han med att det blir runt fem timmar per dag. Mestadels hänger han på på hemmabanan i Stora Lundby men det blir även en hel del rundor på Öijared. Möjligen ligger hans träningsflit bakom den formtopp han hade i helgen på Sjögärde GK. Första rundan spelade han i det närmaste prickfritt.

– Jag hade två eaglar (red anm två under par) och satte ett inspel från 90 meter. Totalt gick jag runt på fyra under par på 68 slag. Det är den bästa tävlingsrunda jag har gjort. På andra rundan försökte jag bara hålla ihop det och gick in på 73 slag och kunde vinna med fem slags marginal.

ANNONS

Direktkvalificerad till JDM Match

Förstaplatsen ger, förutom ett rejält skutt i rankingen, en direktplats till JDM Match. Det spelas 25-26 juli och här gör 16 högt rankade golfjuniorer i Göteborgsområdet upp man mot man i ett slutspelsträd. Där handlar det inte om gå runt banan på så få slag som möjligt, utan att vinna så många hål som möjligt mot motståndaren över en runda. Att förlora ett hål med åtta slag vägs upp om nästa hål vinns med ett slag.

– Jag tycker att det är den roligaste spelformen. Här får man spela mer taktiskt. Nu får jag möta bland de högre rankade i Göteborgsområdet. Så det ska bli kul. Det blir en av höjdpunkterna under mitt sista juniorår.

Tidigare var det innebandy som var sporten nummer ett. Men på senare tid är det på golfen han lägger sin tid. Nu står Gustav Bäckevall inför ett vägskäl under sitt sista juniorår. Nästa säsong tar han klivet upp bland seniorerna.

– Ska jag fortsätta nöta och lägga mer tid eller ska jag varva ner? En sådan här framgång gör att man blir lite mer motiverad.

Efter studenten gjorde han värnplikten i Halmstad och har senaste året jobbat. Till hösten finns tankar om att börja studera. I dagarna får han besked om han kommer in på juristprogrammet i Göteborg. Bland valmöjligheterna finns också att söka en utbildning för att bli golftränare.

– Men jag håller det lite öppet.

LÄS MER:Från Alingsås till Maribor – Olle Isaksson uttagen till ungdoms-OS

LÄS MER:Vinnarskallen Ronja Kylén från Lerum – en av svensk simnings största talanger

LÄS MER:Oskar från Lerum leder laget som vill bli bäst på Counter Strike

ANNONS