LBK-fostrade Emilia Bergeby Hallbeck laddar upp inför SDHL

På söndag drar Svenska Damhockeyligan igång och i Frölundaborg kommer hemmaklubben spela en historisk första match. Med och spelar är Flodatjejen, och LBK-fostrade, Emilia Bergeby Hallbeck.
– Det är jättekul att man har fått denna möjligheten, säger hon till LT.

ANNONS

Det är en solig höstdag i september och utanför The Tannery Club sitter Frölunda HC:s damlag och solar sig. Om en vecka väntar seriestart för SDHL och det blir en historisk första match mot SDE hockey för både föreningen och laget.

Till Floda har laget kommit för mental uppladdning och på schemat står bland annat yoga, snack med lagets mentala coach, bastubad och lunch från Garveriet. LT är inte sen med att träffa gänget, och framförallt den unga talangen från Floda – Emilia Bergeby Hallbeck.

Seriestart och första matchen med laget i SDHL, hur känns det?

– Ja precis, vi har spelat en säsong innan i en lägre division men det känns kul! Vi har haft en bra lagsammanhållning men sedan kanske vi inte riktigt har sett de resultat vi velat ha på våra två senaste matcher. Men det blir väl bättre längre in i säsongen, säger Emilia Bergeby Hallbeck.

Hoppas på bra stämning

Avslappnad i kroppen efter ett yogapass slår hon sig ner i solen. Lagkamraterna klappar henne på axeln när det vankas intervju med lokaltidningen. Dagen innan har laget förlorat mot HV71 med 4–0 i en träningsmatch.

– Vi får bara jobba på att få ihop laget ännu bättre och spela efter vår spelidé. Så det kommer nog att gå bra, säger Emilia Bergeby Hallbeck.

Du är en gammal LBK-tjej. Vad tar du med dig från den tiden?

– Grunderna, lagsammanhållningen och det roliga med att få leka hockey.

Du spelade med bland annat killar i LBK. Vilka styrkor har det gett dig?

– Det fysiska- och snabba spelet, tror jag. Det går fortare bland killarna än hos tjejerna.

På söndag hoppas Emilia att det kommer mycket folk till matchen mot SDE Hockey. Att den är på hemmaplan i Frölundaborg är en bonus:

– Kommer det mycket folk blir det bra stämning, säger hon med ett leende.

Det är ett historiskt lag och en historisk satsning. Trodde du att du skulle vara med om det här för några år sedan?

– Nej, det tror jag verkligen inte. Jag hade inte ens tänkt att Frölunda skulle skaffa ett damlag, så det är jättekul att man har fått den möjligheten faktiskt.

LÄS MER:Klubbens damer tog hem segern i Lerum Open

LÄS MER:Här slänger sig proffsen ut för klippstupen i Floda

ANNONS