Lekstorps IF anordnar sin största pingistävling någonsin

I helgen anordnar Lekstorps IF:s bordtennissektion en tävling i pingis med över 500 tävlingsstarter.
– Det är deltagarrekord, vi har aldrig haft en så stor tävling innan, säger Emil Pettersson, ungdomstränare i Lekstorps IF samt spelare i klubbens A-lag.

ANNONS

I helgen spelas Lekstorps Höstpool i Hjällsnäshallen. Spelare från 41 klubbar kommer i helgen till Gråbo för att tävla mot varandra i bordtennis.

– Det finns tävlingsklasser som passar för alla. Det tycker vi är väldigt viktigt, att alla våra spelare i klubben kan vara med och spela. Allt från den som precis har börjat spela till elitspelaren, säger Emil Pettersson.

Yngsta deltagaren i tävlingen är omkring sju år, den äldsta upp emot 70 år. Totalt sett är det 581 tävlingsstarter anmälda till tävlingen som går av stapeln på lördag och söndag.

För att förbereda inför tävlingen har klubben köpt i extra pingisbord, från tidigare 24 stycken har de nu 28 pingisbord som det kommer att spelas på under hela helgen.

– Det har varit väldigt uppskattade tävlingar har vi hört från spelare och ledare, så folk kommer alltid tillbaka. Ryktet har nog spridit sig att vi har roliga och välarrangerade tävlingar, säger Emil Pettersson.

Största pingisklubben i Västsverige

Lekstorps IF:s bordtennissektion var förra säsongen den största pingisklubben i Västsverige, och en av de tio största klubbarna i hela landet.

– Pingisen växer i Sverige just nu. Sveriges landslag vann EM-guld precis, vi har ett bättre landslag nu än på många år och syns lite mer i media. Så det spelar nog in en del, det är fler som vill börja spela pingis, säger Emil Pettersson.

LÄS MER:Hjälp uteblev när psykiatrisk mottagning flyttade

LÄS MER:Lerum Energi varnar för samtal från bluffmakare

ANNONS