Ludwig, 21, ska se 23 matcher på 23 dagar

Toppfotboll nästan varje kväll – i 23 dagar.
Ludwig Filipsson, 21, från Floda är ute på sitt livs resa genom Europa.
– Det har alltid varit en dröm, säger han.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgradeFloda|

Från Floda till Sevilla, Valencia och Barcelona och vidare mot Marseille. Ludwig Filipsson, 21, är nu en vecka in på sin drömresa.

På egen hand har han gett sig ut på tågluff i Europa med målet att se en toppmatch i fotboll i stort sett varje kväll i 23 dagar.

Han planerar att kunna se 23 matcher.

– Det är lite i det svåraste laget, det blir en utmaning, säger Ludwig, som själv är målvakt i Floda BoIF i division 5.

– Ända sedan jag tog studenten för två år sedan har jag alltid velat göra detta. Nu kände jag att det var bra tajmning med min egen fotbollssäsong och att det på jobbet inte händer så mycket den här månaden. Så jag tänkte, varför inte?

Länderna han ska besöka

Resan började i Spanien och har nu fortsatt till Frankrike. Framöver väntar matcher även i Belgien, Tyskland och Italien.

I torsdags såg han Marseille i Europa League (vinst med 3–1 mot AEK Aten), i fredags Clermont mot Nice i franska Ligue 1. I helgen blir det bland annat en avstickare till Bryssel.

Det låter som att det kan bli ganska dyrt, speciellt med biljetterna?

– De är inte överdrivet dyra. De kostar mellan 400–600 per biljett, någon har kostat lite mer. Men det tickar på en del. Jag bor på vandrarhem varje natt, det är inte överdrivet dyrt.

Nattåg och vandrarhem låter inte så glamoröst?

– Det är en del av charmen. Jag är rätt simpel av mig. Jag behöver bara en kudde och en säng för att sova, jag är inte så kräsen. Vandrarhem bor jag på för att det är billigast. Hittills har det inte varit några nattåg, men det blir nog det i framtiden, säger han.

Vilken match ser du mest fram emot?

– Om någon vecka ska jag på Ajax. De går väldigt dåligt just nu. Detta är deras nästa hemmamatch. Det blir intressant att se reaktionerna från publiken, det kan nog bli rätt hätsk stämning.

Spanjorerna åt solrosfrön

Om han på något ställe får chansen att äta någon speciellt arenamat återstår att se. På sociala medier cirkulerar inte sällan bilder på arenors matutbud – som kan skilja sig markant.

Har du ätit något annorlunda hittills?

– Jag har ätit på varenda arena, men bara korv med bröd. Men alla spanjorer satt med någon slags solrosfrön och smååt så som vi äter popcorn, det låg fullt med skal på marken. Jag smakade inte faktiskt, det såg inte så lockande ut, säger Ludwig Filipsson.

Sitt äventyr dokumenterar Ludwig via Instagram, där han startat kontot ”Tågluff genom Europa!” (@fotbollstagluff). Nya bilder och videoklipp läggs upp varje dag.

– Det var många som hörde vad jag skulle göra, jag tänkte att de ville ha uppdateringar på vad som händer. Jag är i en väldigt fotbollsintresserad krets.

Matcherna Ludwig ska se

Totalt planerar Ludwig Filipsson att hinna se 23 matcher på sin resa.

Här är hela listan:

21/10: Sevilla–Real Madrid

22/10: Villareal–Alaves

23/10: Valencia–Cadiz CF

24/10: Sevilla–Arsenal

25/10: Barcelona–Sjachtar Donetsk

26/10: Marseille–AEK Aten

27/10: Clermont–Nice

28/10: Anderlecht–OH Leuven

29/10: Lille–Monaco

30/10: Saint-Étienne–Angers

31/10: Stuttgart–Union Berlin

1/11: Borussia Dortmund–Hoffenheim

2/11: Ajax–FC Volendam

4/11: AC Milan–Udinese

5/11: Hellas Verona–Monza och förhoppningsvis Fiorentina–Juventus

6/11: Torino–Sassuolo

7/11: Lazio–Feyenoord

8/11: Napoli–Union Berlin

9/11: Inväntar biljettsläpp

10/11: Borussia Mönchengladbach–Wolfsburg

11/11: Inväntar biljettsläpp

12/11: Bayer Leverkusen–Union Berlin

LÄS MER:LT tipsar: Det här kan du göra i helgen

LÄS MER:Säkerheten ses över efter trädfall på förskola

LÄS MER:Stjärnspäckat i nya galleriet under vinterns utställningar

ANNONS