Insändarskribenten larmar om en farlig trafiksituation på Kolborydsvägen.
Insändarskribenten larmar om en farlig trafiksituation på Kolborydsvägen. Bild: Google

Bilen bara körde ut på Kolborydsvägen – krocken var ett faktum

Insändarskribenten åker varje dag med andan i halsen på Kolborydsvägen och vill att kommunen agerar: ”Jag är trött på att behöva tuta, panikbromsa och tänka katastroftankar varje gång jag kör förbi Icas utfart”.

ANNONS
|

Jag har bott i Öxeryd i snart fyra år. Varje gång jag åker till jobbet eller är på väg hem är det en tanke som återkommer: "Det är nu det smäller". För ett par veckor sedan hände det.

Jag kom körande på Kolborydsvägen och skulle svänga in mot Ica för att lämna barn, en annan förare tittade inte ens upp mot Öxeryd för "det kommer ju aldrig bilar därifrån" och krocken är ett faktum. Vi klarade oss utan skador och bilen fick ett antal bucklor.

Nu på morgonen när jag för en gångs skull inte skulle lämna barn så var det nära att hända igen. Ytterligare en bilförare som inte tittar uppåt Öxeryd utan bara kör, det var inte många centimeter från att ta mitt bakdäck. Jag vet inte hur många gånger innan dessa incidenter jag fått tuta och tvärnita för att folk tror att antingen kommer det ingen från Öxeryd, eller om man ska hem så tas det för givet att man ska svänga in till Ica. "Finns väl ingen annan anledning att man åker på Kolborydsvägen?"

ANNONS

Jag är trött på att behöva tuta, panikbromsa och tänka katastroftankar varje gång jag kör förbi Icas utfart. Kommunen måste göra något åt detta, det är ren tur att ingen har skadats allvarligt ännu!

Trafikanten

LÄS MER:Polisens slutsats: Busskraschen i Lerum en tragisk olycka

LÄS MER:Kökrock på E20 i Lerums kommun – stopp i trafiken

LÄS MER:Trafikolycka vid rondell i centrala Lerum

ANNONS